Kao što smo već pisali, Fates Warning, jedni od pionira svetskog prog metal zvuka, nastupiće 25. januara u beogradskom Domu omladine.

Bend će na aktuelnoj turneji, na kojoj promovišu album Theories of Flight (Inside Out, 2016.) snimati i live album koji će miksati čuveni producent Jens Borgen.

Gitarista Jim Matheos je za portal Brave Words izjavio da je prošlo 20 godina od izdavanja jedinog live albuma benda, Still Life.

– Vreme je da snimimo novi! Tokom januara ćemo snimati koncerte u našim omiljenim evropskim gradovima. Najbolji materijal će biti uvršten u live album koji će biti objavljen ove godine. Još uvek nismo odlučili kako će izgledati setilista, ali je sigurno da će koncerti trajati najmanje dva sata. Nadam se da se vidimo i pišemo istoriju zajedno – naveo je Jim.

Fates Warning, pored bendova Queensrÿche i Dream Theater, čini veliku trojku progressive metala.

SMP nagradna igra

U saradnji sa organizatorima koncerta, Mjölnir Promotions, podelili smo dve ulaznice za koncert.

Tačan odgovor na nagradno pitanje „Koji poznati metal pevač je otpevao prateće vokale na numeri „Life in Still Water“ sa albuma Parallels, jer Ray nije stigao da ih završi u studiju?“ je James LaBrie, pevač benda Dream Theater, a najbrži je bio Imre Nemet (060 xxx 7500).

Čestitamo dobitniku, a svima ostalima više sreće drugi put.

(SMP)

Komentari