Konkurs za sedmi Jelen Demofest zvanično je završen, a ove godine za učešće na banjalučkom festivalu i potencijalno osvajanje vrednih nagrada prijavilo se 457 bendova iz republika bivše Jugoslavije.

Već tradicionalno, najviše prijava stiglo je iz Srbije (197), Hrvatske (119), te RS i FBiH (116). Iz Slovenije je tu 14 prijava, a iz Crne Gore i Makedonije sedam, odnosno četiri prijave. Zalutala je tu i jedna prijava iz Mađarske, saopštili su organizatori.

– Izuzetno samo zadovoljni činjenicom da broj prijava iz godine u godinu raste, jer je to dokaz da interesovanje za festival ne prestaje. Nedavno smo uz jednu prijavu dobili mail u kojem su članovi benda istakli da je svakom demo bendu u regionu najvažnija stvar ‘da upadnu’ na Demofest. Zato mi i postojimo – istakla je direktorka festivala Brankica Janković.

Šestočlani žiri će do 15.06. preslušavati 914 pristiglih numera i ocenjivati ih, a nakon toga će, na osnovu njihovih glasova, biti određeno kojih 30 bendova će da nastupi na festivalu i bori se za vredne nagrade (snimanje albuma, binska oprema, medijska promocija…). Rezultati konkursa i imena članova žirija biće objavljeni 15. juna na sajtu Jelen Demofesta.

Takođe, organizatori su istakli da je pokrenuto glasanje na sajtu Demofesta u okviru kojeg publika ima priliku da glasa za dosadašnje pobednike festivala iz proteklih šest godina. Prva tri benda biće u prilici da zasviraju na ovogodišnjem festivalu.

Na kraju, podsetimo i na oficijelno pivo festivala, odnosno specijalnu limenku Jelen piva posvećenu Jelen Demofestu. Kupovinom ove limenke pomažete održavanje festivala.

Sedmi Jelen Demofest biće održan od 17. do 19. juna na još uvek nepoznatoj lokaciji u Banjaluci. Naime, tvrđava Kastel na kojoj se festival održavao tokom prethodnih godina trenutno je u fazi renoviranja, pa organizatori tragaju za alternativnom lokacijom.

ANKETA

(SMP)

Komentari