Aleksičanin Nikola Cvetković, pijanista i zaljubljenik u muziku, objavio je album na kojem je klavirski aranžirao 13 numera švedskog metal sastava Katatonia.

Nikola kaže da je sve počelo pre par godina kada je stupio u kontakt sa samim bendom koji nije krio oduševljenje pogledavši njegove klipove na YouTubeu.

– Oni su to čuli i bili oduševljeni! Nedavno sam ih kontaktirao i objasnio da želim objaviti album sa mojim verzijama njihovih pesama, na šta su se složili i uputili me na Peaceville Records. Na sreću, izdavač mi je formalno dao dozvolu, ponajviše jer se bendu dopalo ono što sam osmislio – kroz smeh nam priča Nikola.

Album punog naziva Nikola Cvetkovic Plays Katatonia (A Collection of Solo Piano Renditions) dostupan je za sada na Nikolinom YouTube kanalu, a uskoro će moći da se sluša i kupi na gotovo svim muzičkim platformama.

Na pitanje zašto je izabrao baš Katatoniu, Nikola ističe da je veliki fan tog benda.

– Njihova muzika mi je oduvek delovala u aranžmanskom smislu pogodna za interpretacije na klaviru, kako po harmoniji, tako i po formi. Dosta se dugo bavim ovim bendom, pa je nekako prirodno sve išlo – kaže naš sagovornik.

Na albumu su obuhvaćeni gotovo svi periodi ovog popularnog švedskog sastava, a kako sve to zvuči, poslušajte u nastavku:

(SMP)

Komentari