Grčki psihodelični rock sastav Naxatras nastupiće 21. septembra u klubu The Quarter u Novom Sadu.

Sastav je osnovan 2012. godine i za kratko vreme uspeo je da izbori svoje mesto na međunarodnoj sceni i dosegne visoko kotiran status kao i jaku bazu fanova, navode organizatori, agencija Serbian Hellbangers.

„Neverovatna blenda stilova od koje su Naxatras napravili svoj upečatljiv zvuk proteže se od starog psihodeličnog rocka, pa sve do najmodernijeg stoner, rock, pa i post rock zvuka. Recenzije njihovih nastupa su prepune emotivnih izjava novinara koji najčešće koriste rečenicu: najbolji live nastup kome sam prisustvovao u proteklih nekoliko godina“, navodi se u saopštenju organizatora.

Kao specijalni gosti, na koncertu će da nastupi i beogradski sastav Hill, koji čini dvojac Darko Marinković (bubanj) i Aleksandar Apostolovski (bas gitara i sintisajzeri). Muzika koju stvaraju temelji se na stoner i sludge zvuku sa primesama noise, drone i psychedelic momenata. Iza sebe imaju nekoliko nastupa od kojih su najznačajniji oni sa beogradskim bendom Consecration i bendom Egypt.

Ulaznice su već u prodaji po ceni od 500, dok će na dan koncerta koštati 800 dinara. Prodajna mesta su Gigstix mreža i muzička radnja Mungos u Novom Sadu.

(SMP)

Komentari