Sedmi album mladenovačkog black metal manijaka Bethora, Anarchia Diaboli, biće uskoro objavljen za izdavačku kuću Miner Records.

Anarchia Diaboli je snimljen u studiju Paradox u Smederevu u periodu januar – juli 2017. godine, a na albumu su učestvovali Bethor (vokal, tekstovi, efekti), Uljez (gitare), God of Perversion (bas gitara) i Kunga (bubanj). Takođe, specijalni gost na solo gitari u pesmi „Otherkin“ je Attila iz legendarnog sastava Heller, a na „Outro“ Čaba Nemet, koji je bio zadužen i za dizajn omota.

Bethor - Anarchia Diaboli

– Tekstovi su na srpskom, latinskom i enohijanskom, po prvi put se razumeju i trudio sam se. (smeh) Kompletan materijal traje oko 30 minuta, a na njemu radim još od 2007. godine. Međutim, nedavno sam prošao kroz veoma loš period u životu, jedva sam preživeo, ali sam napokon uspeo da smognem snage i sve to privedem kraju – kaže za SMP lider benda, Bethor.

On je dodao da je album ispao mnogo bolje nego što je očekivao.

– Red je bio da i ja napravim malo slušljiv album. (smeh) Kao što znaš, došlo je i do promena u bendu, album je snimljen u novoj postavi, a što se tiče koncerata, nisam siguran kako će ići po tom pitanju. Ako nas neko bude pozvao, možda se i odazovemo, mada, ko sluša ovakvu muziku? (smeh) – kaže Bethor.

Singl „Endorcism“ poslušajte ispod.

Bethor – Anarchia Diaboli spisak pesama:

1. Intro
2. Anarchia diaboli
3. Zakletva vatre
4. Endorcism
5. Codex gigas
6. Otherkin
7. S.M.B
8. Helel ben shahar
9. Outro

(SMP)

Komentari