Legendarni kanadski prog/thrash metal sastav Voivod nastupiće 5. oktobra u Domu omladine Beograda, potvrđeno je za SMP od strane organizatora MH Concerts i Serbian Hellbangers! Ove inovatore sci-fi metala, publika u Srbiji ugostiće po prvi put, iako je Voivod na sceni od 1981. godine.

Kao specijalni gosti nastupiće sludge/doom kvartet Earthship, koji će promovisati album Hollowed (Napalm Records, 2016.).

Ulaznice će biti puštene u prodaju 17. jula, po akcijskoj ceni od 1.500 dinara za prvih 100 karata. U zvaničnoj pretprodaji karte će da koštaju 2.000, a na dan koncerta 2.500 dinara. Prodajna mesta su dobro poznate radnje Felix u Beogradu te Mungos u Novom Sadu, kao i Eventim mreža.

Prvi album War and Pain, Voivod je objavio 1984. godine, dok je EP Post Society poslednje studijsko izdanje izašlo 2016. godine za Century Media.

Bend danas čine pevač Denis Bélanger Snake, gitarista Daniel Mongrain Chewy, basista Dominique Laroche Rocky te bubnjar Michel Langevin Away. Originalni gitarista Denis D’Amour Piggy preminuo je 2005. godine, dok je basista Jean-Yves Thériault Blacky bend definitivno napustio 2014. Bitno je napomenuti da je u Voivodu svirao i Jason Newsted Jasonic (ex-Metallica) sa kojim su snimili tri albuma.

(SMP)

Komentari