Bendovi Trigger, Nula, Diktatura, CounterignitioN, Decrepancy, Aura Mortis i Gordan Lazinica predstavili su ovih dana novi materijal.

Pančevački sastav Trigger izbacio je singl „Bum“, u kojem su udružili snage sa frontmenom hrvatskog sastava Manntra, Markom Matijevićem Sekulom. Jedna od najenergičnijih pesama benda kombinuje masivne rifove sa vokalnim duetom Marka i pevačice benda Milene Branković. Pesma je inspirisana temom koja je uvek aktuelna na prostorima na kojima deluju oba sastava: potrebom pojedinaca da po svaku cenu steknu bogatstvo i političku moć iako im ona na kraju uvek bude oduzeta i obesmišljena. Trigger i dalje promoviše poslednje studijsko izdanje Vreme čuda, dok za to vreme završava miksanje novog albuma koji će biti na engleskom jeziku.

Beogradski sludge/post metal sastav Nula je u saradnji sa mladim srpskim umetnikom Mihajlom Dragašem objavio animirani video za pesmu „Silazak u Prah“ sa nedavno objavljenog EP-a Kenoma. Podsetimo, EP je krajem februara objavljen u digitalnom formatu za britansku izdavačku kuću Black Bow Records, a od skoro su dostupne i fizičke kopije: CD (samoizdanje) i kaseta (Grim Reaper Records).

Nedavno osnovani industrial metal sastav Diktatura, u čijim redovima su bivši i sadašnji članovi bendova Koalicioni Sporazum, Trula Koalicija, Katabazija, Shomy i Lindemann Project, debitovao je singlom „Moj strah“. Kako kažu, u planu su još dva izdanja – još jedan singl, a zatim i ceo album. Poslušajte kako zvuče:

Iako je turneja „Druga petoletka“ završena, nema odmora za kovinsko-požarevačku četvorku CounterignitioN. Koncertnu pauzu koja će trajati do kraja jula, kada kreću sa festivalskim nastupima, momci iz benda će iskoristiti da konačno završe montažu i miks, i objave nekoliko „uživo bez publike“ snimaka napravljenih u pozorišnoj sali kovinskog Centra za kulturu u martu ove godine. Prvi objavljeni video je za pesmu „Secret to you… Denied“ sa prvog albuma Spit or Swallow, za koju članovi benda kažu da je omiljena među prijateljima benda, ali nikada nije dobila pravu promociju i stigla do šireg auditorijuma, pa je ovo prilika da se ta greška ispravi.

Jagodinski death metal sastav Decrepancy predstavio je singl „Dying Nature“ koji će se naći na nadolazećem, istoimenom albumu koji je snimljen u studiju Wild Cat u Kragujevcu. Bend je trenutno u potrazi za izdavačem. Lyric video (kao i booklet za album) uradio je Milan Mančić (Crniandjeo82 Design Studio).

Aura Mortis, black metal duo iz Velike Plane, objaviće u avgustu EP Proclamation of the Sardonic Flame na kaseti za poljski Zły Demiurg Productions, dok će CD vezija biti nabavljiva u oktobru preko Mantratya Productions iz Luksemburga. Bend čine pevač Pakost i Maledictor koji je odsvirao sve instrumente. Za prvi singl je odabrana pesma „In Being Engraved“.

Muzičar Gordan Lazinica objavio je pesmu “Vlast”, koja je obrada novosadskog projekta Svarun. Pesma je snimljena u Svarun studiju u Novom Sadu. Za snimanje, miks, mastering i pomoć oko aranžmana bio je zadužen tvorac Svaruna, Nikola Pacek-Vetnić. Aranžman pesme su uradili zajedno Lazinica i Pacek-Vetnić, kao i producentski deo posla.

Podsetimo, nove singlove objavili su i bendovi Nemesis, Senshi i Jenner, a o njima čitajte ovde, ovde i ovde.

(SMP)

Komentari