Požarevački bloger i fanzinaš Antonio Jovanović (Dirty Ol’ Bastard, Helly Cherry) najavio je drugi broj svog fanzina Ciklonizacija, koji će se pojaviti u prodaji 1. jula tekuće godine.

Fanzin je, prema Jovanovićevim rečima, pripreman dva i po meseca, a u njemu se našlo 70 recenzija, par intervjua, te nekoliko propratnih autorskih tekstova, a sve to biće zaokruženo i kompilacijskim CD-om na kojem će se naći 19 pesama.

– U drugom broju fanzina Ciklonizacija našlo se čak 70 kratkih recenzija, a svoj doprinos u pisanju istih su dali i Andrej Romić (Nekrst / Morbid Future Fanzine), Stefan Milenković (Headbang blog & vlog) i Igor Lazarević (Balkan Metal Promotion). Sem recenzija, tu su i dva intervjua: prvi (koji se može nazvati ekskluzivnim) je sa članovima beogradskog black metal benda Zloslut, dok je drugi okupio čak 22 osobe iz (mahom) srpskih i regionalnih bendova na jednom mestu – kaže Antonio, i dodaje da će se u fanzinu naći i njegove dve priče, preuzete sa drugog bloga koji vodi (Dirty Ol’ Bastard), kao i jedan autorski tekst vezan za određene pojave na sceni.

– Stoga su 32 crno-bele strane A5 formata maksimalno iskorišćene – rekao je Jovanović.

Kada je reč o kompilacijskom CD-u, na njemu će se naći pesme bendova: Vicery, The OHO, Elio Rigonat, Worthless, Tornado Kid, AncarA, Transfer blama, God Syndrome, Forever Storm, Sapata, Damnation Plan, The Revenge Project, Narthraal, Kolac, Nicumo, The 11th Commandment, Logic System Disorder, Red Moon Architect i Fernando Colunga Ultimate Experience.

Prvi tiraž fanzina limitiran je na tek 20 primeraka.

– Vrlo malo će ih ostati za prodaju, pošto su rezervisani za prijatelje i saradnike. U slučaju da neko poželi da kupi primerak, svaki od njih će biti označen kao „drugi tiraž“ i biće štampan po potrebi. Cena fanzina sa CD-om je 150 dinara, a plaćanje se vrši unapred na račun u banci – pojasnio je Antonio.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem mejla nekrobatica@gmail.com.

(SMP)

Komentari