Premijerno izdanje festivala Rock in Niš biće održano od 14.-16. jula na lokalnom bazenu Vrežina.

Na festivalu će, u revijalnom delu programa koji počinje od 20h, nastupiti bendovi Cardinal Point (Vranje), Brat (Užice), Highlanders (Užice), Motorcharge (Kragujevac), Plutonia (Beograd), Steel Temple (Makedonija), Blondie Widow (Hrvatska), gitarista Miguel Montalban (Chile-UK), Najda SMAK Tribute, kao i lokalni sastavi Novembar, Dok7, Revolution i Opposite Way. Prema najavama organizatora, očekuje se još nekoliko potvrda za revijalni program.

Festival će, takođe, imati i takmičarski program.

„Kada je reč o takmičarskom delu, on počinje u 13h svakog dana i trajaće do 18h. Bendovi zainteresovani da nastupe mogu da se prijave putem mejla alran.srl@gmail.com, a potrebno je da dostave biografiju te audio/video snimke. Rok za prijave je 1. juli. Četiri najbolja benda po izboru organizatora biće priključeni timu „Ride to Rock Europe“, sa kojima ćemo raditi na koncertnim i medijskim promocijama širom regiona i Evrope“, saopštili su organizatori festivala, agencije Ride to Rock Europe (podružnica RTR Srbija) i Revolution Now iz Niša.

Organizatori su najavili i mogućnost boravka u organizovanom kamperskom prostoru.

„Festivalski/kamperski prostor je u vlasništvu Vojske Srbije i trenutno čekamo da se završi zvanična procedura, ali smo naišli na srdačan prijem i bićemo veoma ponosni ukoliko saradnju ozvaničimo ugovorom. Prostor će se, kako je planirano, otvarati u 10h ujutru“, navodi se u saopštenju.

Ulaz na festival je besplatan, a generalni sponzor je brend „Niško“, Niške pivare.

Za sve dodatne informacije, pratite zvanični Facebook event.

(SMP)

Komentari