Podgorički stoner metal bend Goblin Zeppelin potpisao je ugovor sa beogradskom kućom Take it or Leave it Records, koja će im krajem juna objaviti debi album Burn the Idol.

Pevač benda Nebojša Ćulafić ne krije oduševljenje zbog potpisivanja ugovora, ali objašnjava da je baviti se metal muzikom u Crnoj Gori vrlo teško.

Goblin Zeppelin - Burn the Idol

– Mi nemamo scenu koja može održavati kontinuitet u svirkama i koncertima, zato mnogi bendovi odustaju. Ovo nije slučaj samo u metal ili rock muzici, već i u ostalim žanrovima. Gotovo svi ovo radimo iz čiste ljubavi – kaže Nebojša i napominje da realizacija albuma ipak nije bila toliko teška.

– Nije toliko komplikovano, jer u današnje vreme postoji dosta kućnih studija koji mogu uraditi solidne snimke za malo para. Mi smo dosta radili na albumu, jer pored sviranja svi imamo još brdo usputnih poslova. Imamo dobru saradnju sa studiom Rebellion u Podgorici, gde je zabeleženo sve sem vokala koje smo snimali u hip-hop studiju Radio Katakomba u Budvi.

Bend, pored Nebojše, čine još i gitaristi Miloš Klikovac i Stefan Braunović, basista Balša Knežević, te bubnjar Jovan Redžić. Za omot izdanja je bio zadužen Branislav Pantić.

Goblin Zeppelin – Burn the Idol spisak pesama:

1. My Black Sin
2. Evil
3. Uniting With Machine
4. Necromancer Erotica
5. Goblin Zeppelin
6. It’s All Over For Me
7. Graveyard Beast
8. Vorocious Idol

(SMP)

Komentari