Ruski folk metal bendovi Грай, СатанаКозёл i Anabioz nastupiće 1. oktobra u klubu Fest u Zemunu. Trojka u Srbiju stiže u okviru evropske turneje koja nosi naziv „Folk Metal Marathon“.

Bend Грай (na slici) osnovan je 2005. godine i spadaju u red najcenjenijih folk metal sastava iz Rusije, pored Arkone, Kalevale i Alkonosta. Iza sebe imaju tri studijska albuma i brojne nastupe po Evropi. Muzika benda najkraće može da se opiše kao miks pagan metala sa elementima ruskog folk-rocka. Do sada su delili binu sa bendovima Arkona, Rossomahaar, Alestorm, Dalriada, Alestorm, Radogost, Percival Schuttenbach i drugi.

СатанаКозёл takođe spada u prvu ligu ruskih folk metal bendova. Grupa je osnovana 2003. godine i iza sebe takođe imaju tri studijska izdanja. Aktuelni album Sever objavili su 2015. za rusku kuću Sound Age Productions.

Anabioz dolaze iz grada Oktjabrsk na istoku Rusije. Osnovani su 2003. godine i u svojoj diskografiji imaju upisana tri albuma. Anabioz uspešno kombinuju ženske vokale sa brutalnim growlom, te black metal rifove sa zvucima violine. Trenutno rade na četvrtom albumu.

Cena karte iznosiće 700 dinara u pretprodaji, a na dan koncerta 900 dinara. Karte se mogu nabaviti u klubu Fest.

Organizator koncerta je Marena fanzin, a sve dodatne informacije potražite na zvaničnom Facebook eventu.

(SMP)

Komentari