Novosadski ragga metal sastav Senshi novo je ime na domaćoj sceni. Ekipa nam se upravo predstavila prvim singlom i spotom za numeru „Music Warriors“, u kojoj gostuje i japanski umetnik Ninety-U.

Senshi čine muzičari sa iskustvom, i poznajemo ih od ranije. Adam je poznatiji kao Wacko iz raggamuffin grupe MadRed, Miloš je bio u bendovima Sangre Eterna i Null, gde je svirao i gitarista Zoltan Kovač. Basista u grupi je Sabolč Sečei, koga ponajviše poznajemo iz bendova Mortero i Subway.

– Nastanak ovog benda je sasvim slučajan. Pevač benda Adam Rakić je s ortakom radio na video igrici za mobilne telefone, sa tematikom Japana i samurajem u glavnoj ulozi. Uradili su i interesantnu muziku, koja je bila mešavina metala i tradicionalne japanske muzike. Pošto igrica nikada nije bila završena, Adam je iz zabave snimio raggamuffin vokale preko jedne od pesama. Reakcije ljudi su bile vrlo pozitivne i želeli su čuti još i tako je nastao Senshi – objašnjava bubnjar benda Miloš Armuš, i dodaje da će nastupi uživo uslediti kada se ekipa uhoda.

– Planiramo da radimo live nastupe, samo ne tako često, više bismo forsirali festivale van Srbije, a u Srbiji bismo svirali svega par puta godišnje i gledali bismo da to budu veći koncerti sa nekim gostima i u nekim većim koncertnim prostorima kao što su The Quarter ili SKC Fabrika. No, pre svega trebamo snimiti bar desetak pesama i još nekoliko spotova – ističe naš sagovornik.

Ako vas je ova priča zainteresovala, Senshi možete da pratite putem zvanične Facebook stranice, a kako sve to izgleda i zvuči, pogledajte, odnosno poslušajte u spotu ispod.

(SMP)

Komentari