Sounds From a Dying World naziv je novog albuma lazarevačkog power/heavy metal benda Claymorean, koji će biti izdat 1. marta za američku kuću Stormspell Records!

Claymorean – Sounds From a Dying World

1. The Road to Damnation
2. Old Mountain
3.Cimmeria
4.Blood-Red Shield
5.Rage of the White Wolf
6.The Final Journey
7.Blackest Void
8.Astral Rider (Cloven Hoof cover)

– Kao i uvek, rukovodili smo se osećajem da želimo da napravimo album iz ugla fanova, jer mi to i jesmo na prvom mestu. Nikada nismo stremili tome da zadovoljimo nečiji ukus. Želeli smo album za našu dušu, bez obzira na mišljenja slušalaca, novinara i kolega – kaže za SMP gitarista i idejni vođa Claymoreana Vladimir Garčević, i dodaje da novi album predstavlja logičan korak ka zvuku za kojim bend konstantno traga.

– Ovoga puta smo se vratili korenima, tom nekom tradicionalnom heavy metalu bez upotrebe klavijatura i orkestracija, uz izvesnu dozu powera i epica koji su neizbežni u našoj muzici, ali i dooma i folka koji su ranije bili zastupljeni samo u tragovima. Tu je i obrada pesme „Astral Rider“ kultnog britanskog metal benda Cloven Hoof. Za produkciju, miks i mastering je, kao i do sada, bio zadužen Boris Šurlan, i malo je reći da je ovog puta prevazišao sebe. Imamo i novog umetnika iza omota. U pitanju je Tanya DeVries, sa kojom sam već imao prilike da sarađujem na realizaciji omota za album mog black metal projekta Sorrow’s Grave – rekao nam je Vladimir, dodavši da se nada nastavku uspešne saradnje sa izdavačkom kućom Stormspell Records, koja je objavila i prethodni album benda.

Claymorean

Recenziju albuma očekujte uskoro na našem portalu, a šta nas to očekuje na novom albumu, poslušajte ispod, kao i na BandCamp stranici StormSpell Recordsa, gde su postavljene numere “Old Mountain” i “Rage of the White Wolf”.

Claymorean - Sounds From a Dying World

(SMP)

Komentari