Da li ste ikada pomislili kako bi bilo lepo da iz topline doma svoga upoznate metalce i metalke, muzičke istomišljenike iz Srbije i regiona, dopisujete se sa njima, razmenjujete fotke, te druženje iz virtuelnog sveta eventualno prenesete i u stvarni? OK, to sve manje-više možete i putem YU Metal ili RS Metal foruma, ali ovde su stvari malo drugačije, pa da vidimo šta to nudi svojevrsni „Facebook za metalce“, koji je stigao i u naše krajeve!

Nesvakidašnji sajt osvanuo je ovih dana na vaskolikom internet nebu Srbije. Metalhead Date Srbija je, kažu zvanični podaci, deo mreže sajtova za zabavljanje preko interneta „sa najbržim razvojem na svetu“.

„Verujemo da budućnost zabavljanja preko Interneta leži u sajtovima koji se prilagođavaju određenim interesovanjima, hobijima ili jasno utvrđenim potrebama članova… Međutim, jedini način na koji se ovo zaista može postići jeste zapošljavanjem velike svetske grupe (mreže) sajtova poput našeg, posvećenih istim ciljevima i istoj bazi klijenata u stalnom porastu“, navodi se u sekciji „O nama“ na pomenutom sajtu.

Kreiranje naloga na sajtu je besplatno, a da biste počeli da se dopisujete sa drugim članovima, potrebno je da pređete par jednostavnih koraka – odaberete vaš pol („muško traži žensko“, „žensko traži muško“, ili opcije „muško traži muško“, odnosno „žensko traži žensko“), unesete datum rođenja, email adresu i odaberete korisničko ime.

Metalhead Date Srbija

Ono što bi u ovom trenutku trebalo naglasiti je da je ovaj servis moguće koristiti besplatno, ali da se već nakon logovanja nude i plaćene opcije, pa je tako tu mogućnost premium korišćenja sajta 5 dana probno po ceni od 1 evro dnevno, 1 ili 3 meseca za 34,99, odnosno 16,99 evra mesečno, dok je za 1 godinu korišćenja potrebno izdvojiti 7,99 evra mesečno i to se reklamira kao najbolji izbor. Pored klasičnih sredstava plaćanja (kreditne kartice) tu je i PayPal opcija, što će olakšati transakciju svima onima koji eventualno budu zainteresovani da pristupe i premium verziji sajta. Pogodnosti premium članstva ogledaju se u čitanju i slanju neograničenog broja poruka i „flertova“, pregled fotografija u punoj veličini i potpune profile svih članova, dostupnost podataka ko je gledao vaš profil, te dodavanje korisnika među omiljene, na privatnu listu ili listu blokiranih.

U kontakt informacijama, kao domaća kancelarija navedena je adresa u Floridi, SAD, što će reći da ovaj sajt baš i nema nekih naročitih veza sa našim prostorima, izuzev činjenice da jeste na srpskom jeziku i na srpskom (pod)domenu. Pomenimo i da je pored srpske, dostupna i verzija sajta za sve republike bivše Jugoslavije.

Kako bilo, s obzirom da je registracija besplatna i da je sajt moguće koristiti bez ikakvog plaćanja, ništa vas ne košta da se prijavite i osmotrite kako sve to izgleda. A izgleda veoma profesionalno, što se tiče tehničkog aspekta. Napomenimo i da se sajt, u principu, ne razlikuje od klasičnih dejting sajtova, s tim što je u ovom slučaju reč o virtuelnom prostoru namenjenom metal populaciji, te mu je i dizajn prilagođen „našoj“ priči.

Simpatično, ako ništa drugo, te ostaje da vidimo da li će ova priča zaživeti i kod nas.

Komentari