Povodom tri decenije postojanja, novosadski heavy metal veterani Armageddon objaviće 31. oktobra trostruki CD set pod nazivom Triptych.

Izdavač će biti Tmina Records, a kako kažu iz benda, simbolika broja 3 prisutna je na svakom od 3 diska (2 audio CD-a i jedan DVD), koji se sastoje od 3 različite celine, tj. poglavlja.

„Audio diskovi Time Machine i Triptych sastoje se od jednog LP-a, jednog EP-a i jednog singla, dok se DVD sastoji od koncerta Live after Halloween, intervjua sa članovima benda i kolekcije fotografija i artworka dosadašnjih albuma. CD 1 Time Machine je kompilacijski album, koji obuhvata muzičko putovanje kroz vreme u periodu od 1989. do 2012. Na albumu možete čuti ražličite muzičke faze Armageddona, od old school metala i power metala, do sympho metala, neoklasike, i blues-rocka“, objašnjavaju iz benda.

Prvi deo, LP Metal Legends, je kompilacija snimaka novosadskih heavy metal muzičara, sa kojima je Đorđe Letić sarađivao tokom osamdesetih i početkom devedestih godina.

„Većina kompozicija je objavljena na drugom albumu Armageddona, United Forecs. Specijalno za ovu priliku, snimci su ponovo aranžirani i producirani, uz dosnimavanje novih gitara, klavijatura i vokala. Drugi deo, EP Musical Pictures, predstavlja rani instrumentalni opus Đorđa Letića, gde je eksperimentisao sa najrazličitijim muzičkim pravcima. Treći deo, singl Moment for Blues, je podsetnik da je Armageddon od samog starta pod velikim uticajem blues muzike, što se vidi i u kasnijem radu“, navodi se u saopštenju.

Armageddon Triptych

CD 2 Triptych obuhvata noviji period Armageddona od 2012. do 2015. godine.

„Prvi deo, EP Return to Eldorado, predstavlja aranžerski i produkcijski poboljšano reizdanje EP-a Eldorado, sa novim verzijama hitova ‘Eldorado’, ‘Bastet’ i ‘City in the Sea’. Drugi deo, LP Night after Halloween je koncertni snimak nastupa Armageddona, kojim su otvorili metal festival ‘Loud Proud and Deaf’ u klubu The Quarter 2013 godine. Na koncertu su odsvirani svi hitovi iz prethodnih 26 godina postojanja benda. Treći deo, singl ‘Back to Elfish Land’, donosi akustičnu verziju ove pesme, sa Milošem Krsmanovićem kao glavnim vokalom, uz pratnju muzičara iz neoklasičnog ansambla V.I.T.R.I.O.L.“, ističe se u saopštenju.

Na kraju, CD 3 – odnosno DVD pod nazivom Live after Halloween je sniman u noći posle Halloweena 2013. i predstavlja “live without audience” koncert, odsviran uglavnom za potrebe novinara i marketinga.

„Ovaj nastup demonstrira kako bend zvuči uživo, pri izvođenju najkoplikovanijih pesama. Posebna pažnja je posvećena vokalnim deonicama i višeglasnom pevanju“, kažu iz benda.

Artwork Triptycha odmah privlači pažnju, a delo je umetnika Čabe Nemeta. Na bogatu tehničku opremu izdanja dat je poseban akcenat. Limited edition obuhvata tri diska u zajedničkoj kutiji, dve nalepnice i poster.

Iz benda su naglasili da je ovaj album namenjen prvenstveno novim fanovima Armageddona, koji nisu dovoljno upoznati sa ranijom fazom benda.

„Za sve one koji su pratili rad Armageddona od početka, ovo je nezaobilazno izdanje, pošto su sve stare pesme potpuno ‘renovirane’ i maksimalno prilagođene sadašnjem vremenu“, zaključuje se u saopštenju.

Za više informacija, posetite zvanični sajt i Facebook stranicu benda, a takođe vas podsećamo da možete, ako već niste, besplatno preuzeti Armageddon album Sand of Time, objavljen za SMP Music u julu ove godine.

(SMP)

Komentari