Banjalučki black metal sastav Zvijer potpisao je ugovor sa francuskom izdavačkom kućom Hass Weg Productions.

Pomenuti UG label objaviće debi album benda Vječnost truleži u CD i LP formatima tokom narednih meseci, saopšteno je iz tabora benda na zvaničnoj Facebook stranici.

„Zvijer će se naći u rosteru sa bendovima kao što su Demonic Slaughter, Szron, Sad, Vargsang i drugima. Više informacija vezanih za album ćemo doneti u nadolazećim sedmicama“, navodi se u saopštenju.

We are proud to inform you all that Zvijer reached an agreement with French black metal label Hass Weg Productions. This…

Posted by ZVIJER on Monday, October 3, 2016

Sastav Zvijer osnovan je 2013. godine u Banjaluci. Svoj pravac opisuju kao „varvarski balkanski black metal“, a u postavi benda su istaknutiji banjalučki black metal ratnici Knjaz Aleks za mikrofonom te Vožd Jovan Pogani na gitarama, dok ostatak postave čine basista Infernal K., inače iz slovenačkog black metal benda Bleeding Fist, te bubnjar Insanus, dobro poznato ime na regionalnoj BM sceni (Gorthaur’s Wrath, Castrum, Unholy Inquisition, Black Cult).

Da je reč o ozbiljnom regionalnom projektu, govori i činjenica da će, pored pomenutog dvojca iz Slovenije i Hrvatske, na albumu gostovati i pevač Atterigner, Kragujevčanin koga upućeni u scenu vrlo dobro poznaju po njegovom radu sa tamošnjim bendom Triumfall, ali i kultnim black metal sastavom Gorgoroth, čiji album Instinctus Bestialis je u celosti otpevao.

(SMP)

Komentari