Instrumentalni post metal sastav Organic Toy, objavio je drugi studijski album 66d.

Album sadrži devet pesama, a objavljen je samostalno i možete ga u kompletu preslušati ispod, a takođe i kupiti CD na sajtu benda po simboličnij ceni. Uskoro recenzija i na našem portalu.

Organic Toy su još 2000. godine u Beogradu osnovali bubnjar Dušan Bogdanović i gitarista Filip Čivljak. Mada su sarađivali sa dosta muzičara, do 2010. godine su radili uglavnom kao duo. Tada im se pridružuju klavijaturista Rade Martinović i Marko Simić na bas gitari. Svoju muziku svrstavaju u domen post-metala i instrumentalnog roka sa elementima industriala, bluesa, punka i stoner rocka.

Debi album Unfit izdali su samostalno 2012. Album je sniman delom u Beogradu, a delom u londonskom BonaFide studiju. Izdanje albuma prati i objavljivanje spota za numeru „XX“. Mogu da se pohvale održanim koncertima u beogradskim underground klubovima, uključujući jedan od poslednjih koncerata održanih na Akademiji, a uz veliku pomoć prijatelja održali su koncert i promociju debi albuma i u klubu Rhiz u Beču.

Organic Toy - 66d

2014. završavaju snimanje drugog albuma 66d koji je, uz dosta muka i problema sa izdavačima, konačno 2016., izdat samostalno od strane benda. Album je sniman tačno 66 dana. U međuvremenu snimili su svoju prvu i za sada jedinu obradu grupe za koju može da se kaže da je među najvećim inspiracijama benda, a u pitanju je Pink Floydova numera „Money“.

(SMP)

Komentari