Beogradski thrash metal sastav Kobold privodi kraju snimanje debi albuma Death Parade, čiji se izlazak očekuje krajem ove ili početkom 2017. godine.

– Album Death Parade je pri kraju, ali u poslednjem momentu došlo je do promene planova. Umesto „kućne produkcije“ bend se odlučio da napravi još jedan korak napred i uspostavi dogovor sa Lukom „Tower“ Matkovićem i studijom Citadela, iz kog je izašao najveći broj domaćih thrash metal izdanja. Ovime je zagarantovan svetski kvalitet predstojećeg albuma. Snimanje vokala počinje za par dana a snimanje bubnja je zakazano za oktobar – rekli su iz benda.

Kobold je formiran 2015. godine. Bend je do sad izdao EP Madman’s Overture, koji je u brojnim recenzijama dobio prosečnu ocenu 8/10. Bend su osnovali Elio Rigonat na solo gitari, Sergej Radan na bubnju, Savo Kraljević na bas gitari i bivši član benda Nikola Abramović na vokalu i ritam gitari.

Sastav je do sada nastupao sa domaćim veteranima Kuga i RapidForce 2015. godine, ali su od tada na pauzi sve do skoro, kad je Nikola Abramović napustio bend. Tada je Elio Rigonat preuzeo vokale, pored solo gitare i bend je odlučio da će do daljnjeg nastaviti kao tročlani sastav. Za samo mesec dana napisan je ceo predstojeći album Death Parade, na kom se nalazi 15 pesama. Pod uticajem Sergeja, bend se odlučio za daleko brži i direktniji pristup. Efektan omot realizovao je Željko Manojlović, a uskoro se očekuje i animirani video za singl „Random Act of Violence“.

Kobold - Death Parade

Kobold – Death Parade spisak pesama:

1. Madman’s Overture (instrumental)
2. Death Parade
3. Fake
4. Random Act of Violence
5. Warth Child
6. Thrill For Speed
7. Die Hard
8. Soul Funeral
9. NWO (instrumental)
10. Ministry of Propaganda
11. Dance With My Devil
12. Headless Horseman
13. When The Eyes Turn Inwards
14. Dreams Never Die
15. Stand Up And Fight (Exciter Cover)

Komentari