Banjalučka radio emisija Danger Zone, jedna od najstarijih emisija posvećenih promociji najčvršćeg zvuka na planeti u regionu (prvo izdanje emitovano na banjalučkom Big radiju pre 22 godine!), od nedavno je dostupna i putem internet radio stanice koja se nalazi na adresi Dangerzonebl.com.

Pomenuti radio nosi i naziv „Najbolji radio Sudnjeg dana“, a pored emisije Danger Zone, 24h dnevno, sedam dana u sedmici emituje metal i srodne pravce, a postao je utočište i kultnoj kikindskoj emisiji Teorija Haosa, koja je posle 13 godina prestala sa emitovanjem nakon gašenja Radija Kikinda.

– Kao što većina ljudi zna, dosta radio stanica koje su radile kao Javna preduzeća u Srbiji su ugašene jer ih niko nije želeo kupiti, odnosno privatizovati, pa je tako i Radio Kikinda utihnula sa svojim programom, nakon više od 20 godina rada. Teorija Haosa se emitovala više od 13 godina neprekidno, najvećim delom potpuno uživo, na licu mesta, bez neke posebne pripreme, čitanja i sličnih stvari – kaže za SMP urednik Teorije Haosa Darko Živković, koji je pojasnio kako je došlo do saradnje na relaciji Banja Luka – Kikinda, odnosno Danger Zone – Teorija Haosa.

Darko Živković

Darko Živković

– Nakon prošlogodišnjeg gašenja emisije, ekipa iz Banjaluke, koja je takođe dugo u ovom poslu na ovaj ili onaj način, pozvala me je da se uključim u njihov novi projekat Danger Zone, online metal radio koji „svira“ 24/7, što sam oberučke prihvatio. Za sada je tu dvosatni odabir (uglavnom) novih domaćih i stranih singlova, dok je u planu i snimanje emisija, dakle sa uključenjima, intervjuima i ostalim informacijama koje slušaoci žele saznati – rekao nam je Darko.

Danger Zone - program

Pomenuti radio u sedmičnoj programskoj šemi obuhvata emisije Danger Zone, Urbana Ekstravaganca i Rock ‘n’ Roller (sve tri emisije uređuje i vodi Dalibor Dado Dejanović na Big radiju), emisiju Teorija Haosa, i Thrash Gordon podgrijavanje.

– Na ideju smo došli u stanju totalnog pijanstva i u roku od par dana je i realizovali, a to je isključivo online puštanje muzike za našu dušu, pa ako se na to još i neko nakači, tim bolje… Što više slušalaca, tim veća metal žurka! Pušta se isključivo strana hard’n’heavy muzika svih vrsta i svih generacija, osim u emisijama Danger Zone, u okviru koje ide i jedan domaći (EX-YU) blok muzike u trajanju 30-40 minuta, te Urbana Ekstravaganca, gde ide samo domaća muzika alternativnog, tj. kako ja volim reći, urbanoekstravagantnog tipa u trajanju od nekih tri sata – kaže autor, urednik, DJ i voditelj Dalibor Dado Dejanović, poznat i kao Demolition Man.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku nema nikakvih dodatnih planova za radio-stanicu.

– Ovo je isključivo online internet projekat bez nekih daljnjih aspiracija. Bar za sada – kaže Dejanović.

Pored Dejanovića, Dangerzonebl.com tim sačinjavaju i Ljubiša Hellraiser Todorović (idejni tvorac i server administrator), Danijel Thrash Gordon Tadić (web administrator) te Robert Slavey K.G. Babec (menadžer).

Danger Zone tim: Ljubiša, Dalibor, Danijel i Robert

Danger Zone tim: Ljubiša, Dalibor, Danijel i Robert

Veselu ekipu možete kontaktirati i putem mejla info@dangerzonebl.com, a mi ovom prilikom pozivamo sve domaće bendove da im se jave i dostave im svoje snimke kako bi se isti prezentovali vaskolikoj internet-metal naciji.

(SMP)

Komentari