Italijanski doom metal veterani Abysmal Grief nastupiće po prvi put u Srbiji u 20 godina dugoj karijeri! Koncert će biti održan 22. septembra u klubu The Quarter u Novom Sadu.

Kako je saopšteno, u narednom periodu biće objavljen još jedan bend koji će nastupiti isto veče.

Ulaznice će biti u prodaji od 1. septembra po ceni od 800, dok će na dan koncerta koštati 1000 dinara. Prodajna mesta su shopovi Felix (Beograd) i Mungos (Novi Sad), te Eventim mreža.

Abysmal Grief su nastali sada već davne 1996. godine, a u dosadašnjoj karijeri nisu svraćali u naše krajeve. Svoju popularnost najjače su utemeljili u zapadnoj Evropi.

„Od kada su nastali, svoj stil temelje na okultnom doom metal zvuku prožetom mnoštvom oldschool uticaja i horor elemenata. Bez sumnje Abysmal Grief su jedan od retkih bendova doom metal scene koji i dalje dosledno i direktno brane čast ovog žanra, beskompromisno se držeći nepisanih pravila okorelog undergrounda. Ako ste se ikada pitali kako jedan iskren doom, dark, goth bend treba i može da zvuči, odgovor je Abysmal Grief“, navodi se u saopštenju organizatora koncerta, agencija MH Concerts i Serbian Hellbangers.

Za redovne infomacije pratite zvanični Facebook event.

Abysmal Grief

(SMP)

Komentari