SMP vam donosi još jedan presek stanja, odnosno aktuelni pregled noviteta sa srpske metal scene. Ovoga puta, tu su David Maxim Micić i njegov nesvakidašnji projekat, najava novog izdanja novosadskog Armageddona, 4th Legacy, Mostonga, USA to Japan i drugi.

David Maxim Micić (na slici) oglasio se novim projektom nazvanim The Stock Challenge Vol. 1. Cilj ovog projekta je da pomogne mladim umetnicima i muzičarima i dokaže da se uz minimalna ulaganja (koristio je najjeftiniju moguću opremu, kao i softver) može stvarati i promovisati dobra muzika. Snimljene se dve numere, a u prvoj gostuje i Vladimir Lalić (Organized Chaos). Takođe, sav prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe.

Poslušajte numere „Wallflower“ i „Melancholia“.

Pirotski heavy metalci 4th Legacy (nekada samo Legacy), predstavili su spot za numeru „The Revelations of the Chimera II: Against Tyranny“, koja će se naći na predstojećem albumu Tribulations of Time. Spot je režirao i producirao gitarista benda Boban Pejčić, a album je snimljen u studiju Paradox.

USA to Japan nakon tri singla u protekloj 2015. godini donosi novu numeru „Elapse“ u kojoj im se pridružio talentovani gitarista Marcell Roncsák. Bend donosi pozitivne promene u svom karakterističnom zvuku a produkcija pesme je rađena u Torontu u Kanadi. Kulski bend nastavlja saradnju sa izdavačkom kućom Nocturne Media, te je singl „Elapse“ dostupan na svim digitalnim download/streaming servisima, kao i na YouTube kanalu benda.

Iz novosadskog Armageddon tabora najavljuju novi, trostruki album Triptych (dva CD-a + DVD) koji će izaći u septembru! Pogledajte spot za pesmu „Horus the Avenger“, koja će se naći na novom DVD izdanju Live after Halloween.

Bend Mostonga iz Odžaka je aktivan od 2014. godine. Mostonga je stara reka koja je tekla Bačkom, te je nepravedno ispresecana velikim bačkim kanalom u 19. veku pa naknadno tokom kanala DTD. Bend je uzeo ime nekada moćne reke aludirajući na nove tokove koje se bude iz huktanja njihove muzike. Mostonga se sprema za svirke i izbacivanje periodičnih singlova. Muzika se može okarakterisati kao spoj modernijih tokova muzike sa arhaičnim pevanjem. Za sada je snimljen promo singl i spot za pesmu „Jeres“, a o čemu se radi, proverite ispod.

Požarevački metal bend Sinapsa8 u kojem su članovi bendova Transfer Blama, Deliberation, CounterIgnition, Enjoy Sarma, predstavio je demo-snimak za numeru „Podigni glas“. Planovi benda su za sada usmereni na to da se što više afirmišu svirajući na aktuelnim letnjim festivalima koji slede. Bend karakteriše mešavina američke i švedske metal škole, kao i hardcore vokali na našem jeziku.

Na kraju ovog pregleda, pomenimo i Flesh Cult, black/thrash ekipu iz Jagodine/Velike Plane, koja uskoro (samostalno) izdaje debi EP Forces of the Black Wing, a već sada možemo čuti pesmu „Satanic Inquisition“. Materijal je sniman u studiji Devilskin u Velikoj Plani.

(SMP)

Komentari