Beogradski metal projekat SealedSenses koji se za svoje dve godine postojanja uspešno „kretao“ ispod radara SMP-a, predstavio je ovih dana obradu 80’s pop hita „Save a Prayer“ grupe Duran Duran. Ekipa je do sada realizovala i jedan autorski singl, a najavljuju i EP za kraj leta, što je, imajući u vidu da sve ovo zvuči veoma svetski, više nego dovoljan povod da vam skrenemo pažnju na njihovo postojanje ako ih kojim slučajem do sada niste upratili.

Naime, SealedSenses je 2014. godine osnovao Boris Zaborski bez nekih većih planova, već kako kaže, iz želje da finalizuje pesme koje je komponovao tokom godina.

– Prvi u priči se pridružio Vlado Pralica kao glavni muški vokal koji mi je pomogao oko svih vokalnih deonica u pesmama. Vremenom smo shvatili da imamo dosta pesama, čak i za album, pa smo odlučili da za početak uradimo single „Lost You“, i da vidimo kako će to proći i posle toga da odlučimo za dalje. U međuvremenu nam se pridružila Angelina Kačunković (iz sastava Random) kao ženski vokal – priča za SMP Zaborski, i dodaje da je debitantski singl dobio dosta pozitivnih kritika, te da ih je to podstaklo da snime EP.

– U međuvremenu se javila ideja za „Save a Prayer“ kao cover koji mi stoji kao projekat najmanje šest godina na hard disku. Moj prijatelj Miloš Gigić je čuo pesmu i poželeo da mi pomogne da je snimimo i uradimo spot. Spot je rađen u mom studiju („SENSES“), gde su sve pesme snimane i producirane. U spotu se takođe pojavljuje i Jelena Mihić na basu, koja će verovatno i biti član benda kada se isti okupi – kaže Boris.

SealedSenses - Boris Zaborski

Foto: Facebook / SealedSenses / Rising Photography

Prema njegovim rečima, ekipa planira da do kraja leta završi pomenuti EP na kome će se naći pet ili šest numera.

– Posle izbacivanja EP-a ćemo pokušati da sastavimo bend koji bi svirao ove pesme. Za sada su u nekoj potencijalnoj postavi pored Vlade i mene tu Angelina kao ženski vokal, Jelena kao basistkinja i Vladan Petrović kao druga gitara – zaključio je naš sagovornik.

U nastavku poslušajte singl „Lost You“, te pomenutu Duran Duran obradu, a SMP će svakako da prati aktivnosti ovog zanimljivog projekta. Takođe, više o njima čitajte i na zvaničnoj Facebook stranici.

SealedSenses – „Lost You“:

SealedSenses – „Save a Prayer“ (Duran Duran cover):

(SMP)

Komentari