Kikindski groove metal sastav Downstroy nastupiće uživo 13. maja u emisiji Bunt, koja se emituje na Radio-televiziji Srbije. Reč je o svojevrsnom specijalu za predstojeći EXIT festival, odnosno njegovu Explosive binu.

– Dobili smo poziv da nastupimo uživo u Buntu, jednoj od retkih domaćih tv emisija gde se može čuti dobar zvuk. Snima se specijal za EXIT, odnosno omiljenu nam Explosive binu. Sve će to biti lepo spakovano i emitovano početkom juna, te eto prilike da se metal čuje i vidi na nacionalnoj frekvenciji – rekao je pevač Downstroya Darko Živković.

Pored mini-nastupa u emisiji Bunt, Downstroy će odsvirati još nekoliko koncerata u bližoj budućnosti.

– Očekuju nas nastupi u Mađarskoj (Senteš, 4. jun), na festivalima Go Sk8 Days (Kanjiža, 18. jun), kao i EXIT festivalu u subotu, 9. jula, gde ćemo binu deliti, između ostalih, i sa Paradise Lost, koji nam je jedan od all-time favorita u metalu – kaže Darko, koji nam je, pored koncertnih planova, otkrio detalje i o trenutnim aktivnostima benda.

„Ace of Spades“ u Lemmyevu čast

– Radimo na novom materijalu, sporo ide, ali se trudimo da pesme dovedemo do savršenstva, koliko god to izlizano zvučalo. Prošle godine smo napravili mali iskorak, snimili singl “Illusions”, koji je lepo primljen. Nedavno smo, povodom tragičnih smrti Lemmyja i Philthy Animala objavili obradu pesme “Ace of Spades”, koju smo dugo čuvali u arhivi, a koju je uživo zabeležio naš producent Nikola Mijić. Ta pesma je svakako hit-hitova i godinama se nalazi na našem repertoaru – rekao je naš sagovornik.

Pored originalnih članova, pevača Darka Živkovića i gitariste/pevača Miloša Šegrta, u bendu Downstroy su i gitarista Lazar Mijatović (ex-Anestezija, Self-Diffusion), bubnjar Nebojša Tepić (Grin), kao i basista Marko Barjaktarević (ex-Blasphererion, Raze).

Ako već niste, zapratite Downstroy na Facebooku, a u nastavku poslušajte Motorhead u izvedbi groove Kikinđana.

(SMP)

Komentari