Ruski sympho black/death metal sastav Little Dead Bertha nastupiće 22. jula u Domu omladine Beograda.

Kao domaća podrška to veče sviraće gothic/prog/melodeath sastav Demist.

Cena ulaznice je 250 dinara i iste će moći da se kupe isključivo na dan koncerta.

Little Dead Bertha osnovan je 1994. u Voronježu, Rusija. Prvi album In memorium Premortis objavili su 1997, a naredni Two Sides dve godine kasnije. Oba albuma karakteriše žestok gothic/doom metal sa primesama klasične muzike. Nakon izlaska drugog albuma došlo je do izmena u postavi benda, što je donelo i promenu zvuka na narednom izdanju Light and Shadows, kojeg karakteriše dosta mekši zvuk u odnosu na prethodnike. Dve godine kasnije bend objavljuje Way of Blind za Stygian Crypt Productions. Ovim izdanjem ekipa je predstavila novi zvuk koga će se držati do današnjih dana, a u pitanju je kombinacija sympho/gothic metala sa primesama death i black metala. Godine 2010. bend izbacuje za sad poslednji studijski album, Angel and Dust.

Početkom 2016. Little Dead Bertha učestvuju na tribute izdanju posvećenom legendama gothic metal zvuka Paradise Lost, sa obradom pesme “Forever Failure”.

Grupa trenutno radi na novom albumu koji bi trebalo da ugleda svetlost dana do kraja godine, a koncertom u Beogradu bend će proći kroz svoju bogatu karijeru koja traje preko 20 godina.

Više o ovom bendu saznajte na zvaničnom web sajtu i Facebook stranici.

Demist su mlade nade srpskog metala i jedan od retkih sastava na našoj sceni koji neguje gothic/progressive melodeath metal zvuk. Grupa Demist započela je svoj rad 2008. godine kada su je osnovali klavijaturista Marko Lukić i pevačica Dragica Maletić. Nakon određenih izmena, postavu upotpunjuju Ilija Marković (bas), Stefan Gajić (gitara), i Mladen Jovanov (bubnjevi).

Demist

Godine 2015. objavljen je prvenac Guilt and Pleasures u digitalnom formatu. Kao glavne uzore navode bendove Nightwish, Evanescence, Kamelot, Tristania, In Flames, Disturbed, Moonspell i druge.

Organizatori koncerta su Route 011, Marena fanzin i KDC Pogon, a dodatne informacije potražite na Facebook eventu.

(SMP)

Komentari