Aleksandar Stefanović je gitarista i vokal benda Svartgren, session član (bass/gitara) benda Propast, te bivši basista bendova Infest, May Result i Bethor. Takođe, pod imenom Superbia Templi organizuje black metal događaje u Srbiji. Pored muzike, slobodno vreme provodi u kraft pabovima isprobavajući nova piva.

Zaklan – Vražijeg kruna (Samoizdanje, 2005.)

Ovo je moj apsolutni favorit domaće scene. Zaklan je ovim izdanjem uhvatio samu esenciju black metala i pretočio je u četiri pesme savršene u svojoj nesavršenosti. Nešto manje od dvadeset minuta totalnog haosa koji razara sve pred sobom. U periodu oko ovog izdanja Zaklan je nastupio par puta sa postavom koja je imala 2, 3 ili 4 člana (kako na kom koncertu) i svaki nastup je na svoj način bio odličan. Veliki naklon za ovaj haos!

The Stone – Magla (Folter, 2006./Terror Blast, 2008.)recenzija

Da li je etalon benda The Stone – Zakon Velesa, Magla ili Nekroza? Kroz svojevrstan razvojni put, naš verovatno najpoznatiji black metal bend, doživeo je razne inkarnacije i iz albuma u album uspevao da zvuči drugačije i sveže, ali meni svoju najveću maestralnost pokazuju upravo na Magli. Inicijalno ne spektakularno primljeno izdanje kod domaće publike, meni je instant leglo savršeno i definisalo ono što i dan danas smatram The Stoneom. Atmosfera na albumu je fantastična, vizuelni identitet savršeno prati rifove i neke od najboljih Nefasovih lirika. Pomor.

Space Eater – Aftershock (Stormspell/Dark Lore, 2010./Metalizer, 2011.)

Jedan od svakako najvećih albuma domaćeg metala ikad. Podukcijski savršen, filovan odličnim rifovima i vokalima, verovatno najbolji thrash metal album izdat na ovim prostorima. Apsolutno sve je na svom mestu i u savršenom redu. Razrade pesama, melodije, brzina, energija, ovaj album je bomba adrenalina koja drži slušaoca od početka do kraja. Prvi put kada sam čuo ovaj album bio sam oduševljen i taj osećaj me drži i dan danas posle stotina preslušavanja. „FAA“ i „Crush, Kill, Destroy“ su himne srpskog metala koje svaka osoba bez obzira na pravac koji preferira mora znati.

Komentari