Luka Milošević je muzičar kojeg možete videti i slušati u gomili bendova, kao što su Deadly Mosh, Autoagresija, Motorcharge, Cynical Testimony… Na sceni je od 2001. godine i do sada je radio sa preko 50-ak bendova, punk, metal i hardcore orijentacije. Trenutno radi na albumu solo projekta Cynical Testimony.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Hvala SMP-u na pozivu! Generalno, Srbija ima mnogo sjajnih metal albuma i bendova kao što su Bloodbath, Amon Din, Annathema, Rapid Force, Pergament, Jetliner… Jako mi je teško da izdvojim samo tri i zbog toga ću izdvojiti izdanja koja su ostavila najveći uticaj na mene podjednako kao slušaoca i kao muzičara.

Necrophobia – Impotence by Sickness (Sound Galaxy, 1992.)

Moj prvi susret sa albumom Impotence by Sickness je bio u osnovnoj školi, drugar je dobio kasetu na poklon. Ovo je ujedno i prvi srpski metal album koji sam čuo. Prvi utisak mi je ostavio omot albuma sjajnog slikara Radomira Mudrinića. Samo saznanje da je Čačak uopšte imao metal bend je za nas bio šok. Karakteristično za ovaj album je atmosfera koju album nosi, kreativne gitarske deonice Dejana Krsmanovića koje se provlače kroz album i stvaraju utisak povezanosti samog omota i muzike. Ono što mi se posebno svidelo kod ovog izdanja je to da me konstantno vraća da ga slušam ponovo. Svaki put se iznenadim nekim muzičkim rešenjima koja ponovnim slušanjem otkrijem, što i jeste odlika kvalitetne muzike i zbog toga smatram da je ovo jedan od idejno najboljih death metal albuma na ovim prostorima. Preporučujem ga svim  fanovima death metal zvuka.

Dead Joker – Venture (West Force, 1994./IDM, 1997./Samoizdanje, 2017.) 

Kada sam prvi put čuo album Venture, bio sam iznenađen energijom koju nosi, od pesama, tekstova do produkcije Saše Vujića Vuje koja izaziva jezu, pliva u savršenom prostoru i daje pravu sliku izdanju. Ovaj album je na mene ostavio jak utisak, jer slušajući Venture stvorio sam viziju koja i dan danas kreativno utiče na mene kao muzičara. Drago mi je što bend ponovo radi i što su snimili novi album Ambiviolent. Njegov izlazak se očekuje uskoro i verujem da će ponovo pomeriti granice metal muzike na ovim prostorima. Dead Joker je originalan death metal bend koji ne može lako da se opiše rečima, jednostavno morate da ga čujete!

SMF – Lako ćemo (ITMM, 1998)

Lako ćemo je album mog detinjstva! Kaseta se vadila iz kasetofona kako bi se zalepila traka koja je pucala od premotavanja i preslušavanja. Na kraju je toliko bila izlepljena da sam morao da kupim novu. Prva asocijacija kod mene za reč crossover je upravo ovaj album. Idealno opisana slika devedesetih godina u našoj zemlji i naravno to je sve upakovano u concept, tako da ti album stvara sliku kao da sediš u bloku i zevaš ispred solitera ispred kog se odigrava priča albuma. Crossover u svojoj najboljoj formi, preporučujem ga svim fanovima punk, hardcore i metal zvuka.

Komentari