Stefan Šućurović a.k.a. Agnarion je multiinstrumentalista i osnivač black metal sastava Zloslut koji je u početku radio kao one-man projekat. U bendu je trenutno zadužen za vokale. Hobi su mu literatura (raznih doba i žanrova), stripovi (akcenat na Vertigo, Dark Horse i Sergio Bonelli školu, ali ne samo) i filmovi.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Hvala vam na pozivu za učestvovanje u vašoj rubrici TOP3 , došao je red i na mene da skrenem pažnju na tri kvalitetna albuma i iskreno nisam znao odakle da krenem. Od albuma koji su me uveli u srpsku metal scenu pa imaju emotivnu draž, ili onih albuma koji su me obeležili na umetnički način? Svakako ih ima više nego tri, a i nisu svi iz sfere metal zvuka. No, da bi smo ostali u ambijentu SMP-a, navešću samo teži zvuk.

Kozeljnik – Sigil Rust (Humanity’s Plague/Misanthropic Intolerance, 2008.)

Prvi srpski black metal album koji sam ikada čuo bio je May Result – Svetogrđe, ali to mi nije dovoljno jak razlog da se nađe na mojoj TOP3 listi (osim, naravno, emotivne vrednosti koju nosi). Kozeljnikov Sigil Rust mi je mnogo više sofisticiran i intimniji materijal. Mislim da sam naišao na album preko Soulseek programa, i odmah nakon prvog slušanja sam bio očaran melodijama, tekstovima i osećajem za ritam i flow koji su Kozeljnik i L.G. izveli. Redovno se vraćam ovom albumu kada imam utisak da sam napravio krug svega, a svežina ga nikad ne napušta. Malo paradoksalno za album koji nosi „rđa“ u imenu… [smeh]

Infest – Anger Will Remain (Terror Blast, 2007./Mythrone, 2019.)recenzija

Album koji je najbolji primer za čuvenu izreku „jednostavnost je ključ uspeha“. Rifologija bez preterane filozofije, tekstovi koji te vrate na mesto. Svaka pesma ovde je apsolutni hit!

Дажд – Дажд (Fuck Yoga, 2009.)

Ovaj album mi je najbolji trade koji sam ikada napravio. Menjao sam se sa Milošem (a.k.a. Romac), čini mi se za Zloslutov EP Pustoš i prevare izgubljenih duša davne 2012. godine. Čim sam stigao kući, doživeo sam pola sata vrhunskih rifova i sumanutog vrištanja. Ovo je jedan od albuma koji mi ide uz svako moguće raspoloženje. Nadam se da će se ponovo okupiti i da možemo očekivati novi materijal (Fuck Yoga Records je najavio izlazak ploče Krv i seme – prim. ured.). Kako bilo, ovaj album je vanvremenski.

Komentari