Aleksandar Vukotić je solo gitarista u bendu Haste (Vrbas, death/thrash metal) koji iza sebe ima EP Suffer is Beneath i Get off the Throne (Vrbas-Sombor, scumcore), sa kojima je do sada realizovao dva albuma: Blood and Hell i Feed the Herd. Student je sociologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, ljubitelj skejtbordinga i čitanja knjiga.

Tri najbolja srpska izdanja i zašto?

– Baš sam nedavno diskutovao o tome sa ortacima na nekom okupljanju, koja bi TOP3 srpska izdanja izdvojili kao najbolja, i nije bilo lako. Ali evo, da ponovim to što sam rekao tada, ovo su moji favoriti:

Toxic Trace – Torment (EMB, 2011.)recenzija

Moji sugrađani i jedan od prvih domaćih metal albuma koje sam čuo u životu. Definitivno bend koji je uticao na sviranje mog starijeg burazera i mene i momci koji su ostavili dubok trag na domaćoj sceni. Beskompromisan speed metal, kakav su tada na sceni svirali samo Nadimač i kakav danas više nema gde se čuje, straight outta Germany!

Putrid Blood – Absolute Profit (Miner, 2012.)recenzija

Prvi put sam ih slušao na Kulskoj gitarijadi, negde u periodu kada je izdat ovaj album, možda je to bilo i ranije, ne sećam se tačno, i od tada burazer i ja nismo propustili nijedan nastup koji je bio u realnoj blizini. Ovaj album odskače od svega što sam čuo do sada na sceni, i po kvalitetu muzike i po lirici. Obuhvaćene su najbitnije socio-političke teme i momci nisu prezali od toga da jasno i glasno kažu kako stoje stvari u državi i pokažu srednji prst vrhu piramide. Lirika je propraćena najjačim crossoverom thrash metala i hardcorea i prejakom energijom koju su Ranis i ekipa iznosili uživo, uz zdravu dozu humora. Pesme poput “Rođen za pakao“, “Kontraudar“, i “Silovanje“ slušam i dalje aktivno dok putujem, ili dok sedim doma sa društvom i pijem pivo.

Ground Zero – Levitations in Suffering (Samoizdanje, 2018.)

O ovom bendu nema potrebe puno govoriti, jer svi koji vole hardcore/metal znaju da je GZ jedan od naših najboljih predstavnika. Ipak momci rokaju istim intenzitetom od ’99. godine… U poslednjih nekoliko meseci od kada je album izašao na YT slušam ga po par puta u toku dana, i mogu sa sigurnošću da kažem da mi je ovo definitivno omiljeno izdanje so far. Premelodični rifovi koje prati nerealan punch bubnja uz dva vokala, ubijanje. Topla preporuka za svakog ko do sada još nije čuo novi Ground Zero i za prave ljubitelje hardcore zvuka.

Komentari