Goran Živković Truća je pevač valjevskog death metal/hardcore sastava Y.O.X koji je na domaćoj sceni aktivan od 2005. godine. Ranije je svirao gitaru u beogradskom sympho black metal bend Sakramentum sa kojima je i snimio EP Beyond the Dark Mountains, te sa crossover ekipom Deca Apokalipse.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Odavno nisam dobio teži zadatak nego da moram izabrati tri najbolja domaća albuma svih vremena. Moram priznati, nimalo nije bilo lako, ali eto, u moj uži izbor ušla su ova tri benda/izdanja…

Hetera – Sa one strane (One, 2004.) – recenzija

Ovaj bend sam otkrio još u srednjoj skoli i od tada mi je postao favorit što se domaće scene tiče. Melodični black metal, baš po mom ukusu. Moglo bi se reći da je album Sa one strane bio ljubav na prvo slušanje ali da se razumemo, i ono što je bend u nastavku karijere nastavio da radi ima moju punu pažnju i ogromno poštovanje!

Zer00ne – World Without End (SMP, 2014.)

Pre svega, veliki pozdrav za našu bratiju iz Užica… Kad krenem da preslušavam ovaj album, steknem utisak da me muzikom bace u tri lepe i to rezanje đitri, brate… Al’ najviše ostaje žal što ovaj bend više ne radi. Kako god, oni su ovim albumom zakupili večno mesto u mojem TOP3.

Instead Of A Kill – Skinwalker (10th Legion, 2013.)

Jovan Dorkin i Stefan Milanović (Mud Factory) su mi dva omiljena vokala na domaćoj metal sceni. I cela ova deathcore priča a u Srbiji realno još uvek nije našla svoje mesto na sceni, ali verujte mi, žaliće se za ovakvim bendovima kao što je bio Instead Of A Kill. Meni je bila ogromna čast nastupati sa njima na mini turneji po Crnoj Gori. Sjajna ekipa, vrhunsko druženje i lepo sećanje. Skinwalker kao celina jebe mame, ali stvar “Creator of Lies“ objašnjava neke stvari u svakom smislu!

Komentari