Nemanja Spasojević Spaske je novosadski basista i vokal metal/hardcore benda Ground Zero sa kojima radi od 2001. godine. Tokom muzičke karijere nastupao je i sa bendovima M.A.D:Goya i Sarcomman. Danas takođe svira u bendovima Smet i Niyazov. Najveći hobi mu je pecanje.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

No Abuse – Jebeni napredak (Samoizdanje, 2000.)No Abuse (kasnije Nominal Abuse) je talon za ekstremni zvuk kod nas. U moru grindcore bendova u svetu, ovaj sastav se izdvaja nečim zaista autentičnim. Za celu diskografiju nisu objavili niti jednu lošu pesmu, a ovaj album sam izabrao kao prvi koji sam čuo i samim tim mi je i najdraži. Doktorat iz brutalnih rifova, uz smislene tekstove – ide u vrh liste! Ceo album sa sve insertima iz filmova traje koliko i nečija solaža.

Dažd – Dažd (Fuck Yoga, 2009.)Ovo je album koji me je baš dugo vozio, savršen spoj mraka, nemira i mistike. Žao mi je što ovako nešto nije ni u pokušaju ponovljeno u domaćem black metalu. Atmosferična i primitivna muzika, opskuran vokal i retko duboka lirika. Remek delo, ali baš nije za svakoga.Terrörhammer – Vintage Black Mass EP (Heavy Forces, 2012.)Kada se ovaj bend pojavio, bio sam presrećan! Prežarila me je energija ovog EP-a! Voleo bih da nikada ne stanu!

Komentari