Koherentnije i smislenije pesme i mnogo bolja, “svetska“ produkcija jesu zvezde vodilje sutrašnjice za ovaj sastav, kome želim mnogo više sreće na budućim ostvarenjima, pošto im muzičke potkovanosti i valjanosti svakako ne fali

Kada omot nekog albuma predstavlja ono što je najbolje na/u njemu, onda znate da postoji problem. Nažalost, to je upravo slučaj sa prvencem grupe Garlic, izdatog za sve agilniju diskografsku kuću Take It Or Leave It Records.

Ova zrenjaninska skupina, na okupu od 2008. godine, načinila je krivično delo koje možemo staviti u kategoriju “lažnog reklamiranja“, postavljajući odlično umetničko delo Dejana Delića na naslovnu stranu svog izdanja. Šalim se naravno, ali samo donekle. Naime, kada bi Naposletku… muzički dostojno pratilo omot, radilo bi se o fenomenalnom albumu. Ovako, dobili smo (moram to reći) jedno neslušljivo ostvarenje. Svaka čast onome ko ovo može da presluša u jednom cugu, od početka do kraja. Za mene je to predstavljalo pravo malo mučenje.

Da ukratko obrazložim… Ja sam veliki poklonik dobre/odlične produkcije, koja u velikoj meri danas “prodaje“ neko izdanje. Naposletku… ima slušljivu, ali ni pod razno adekvatnu produkciju kakvu njihov žanr (grunge, modern metal, gothic rock) zahteva. Zatim, ja nigde ne nađoh neku kompletnu pesmu za koju bih se mogao uhvatiti, iako na albumu stvarno postoje odlični delovi kompozicija, koji se, avaj, gube u nekoherentnoj smesi samog ostvarenja. Taj “melting pot“, odnosno muzički lonac u koji je ubačeno dosta i dobrih i loših rešenja, koja su nesrećno izmešana i postavljena za naše “uživanje“, jeste upravo i najveća mana ovog izdanja.

Svaka čast onome ko ovo može da presluša u jednom cugu, od početka do kraja. Za mene je to predstavljalo pravo malo mučenje

Ne bih se osvrtao na pojedinačna izvođenja svakog člana Garlica ponaosob (iako i tu ima svetlih primera), čisto zbog toga što ne želim da dalje dužim ovu, za mene, tužnu priču. Koherentnije i smislenije pesme i mnogo bolja, “svetska“ produkcija jesu zvezde vodilje sutrašnjice za ovaj sastav, kome želim mnogo više sreće na budućim ostvarenjima, pošto im muzičke potkovanosti i valjanosti svakako ne fali.

Spisak pesama:

1. Talasi
2. U ćošku dana
3. Naposletku
4. Zima
5. FM Traces
6. Ne budi me
7. Ko s vatrom…
8. Nemoj da te nema
9. Jesenje plavo

Garlic - Naposletku...
Produkcija69%
Originalnost73%
Vizuelni identitet90%
Uverljivost34%
67%Finalni utisak

Komentari