Jedna od zamerki koju smo imali prošli put – kucan bubanj, na ovom izdanju je uklonjena, a bend je kompletiran, te se nadam da će publika imati prilike da ih čuje negde uživo, iako svi živimo u za metal i uopšte za bilo kakvu alternativnu muziku i umetnost nesrećnom okruženju i sistemu u kojem su bilo kakve vrednosti strane i nepoželjne

Nekih desetak meseci nakon što smo imali priliku da čujemo i recenziramo prvo studijsko ostvarenje ekipe (sada kvinteta) iz Temerina – Symphonic Destiny, pod nazivom Midnight, evo nam sada prvog full-length albuma, sa 13 (11 + 2 bonus acoustic/orchestral) pesama, spakovanih u preko 80 minuta.

Tada smo rekli da se radi o sympho metal zvuku a la Nightwish/After Forever, i ta formula je iskorišćena i ovaj put, pesme su melodične, refreni catchy, produkcija i aranžmani čisti. Gomila klavijatura i symphonic delova i pasaža, veoma zanimljivih i brižljivo osmišljenih orkestralnih delova (poslušajte recimo petnaestominutnu naslovnu numeru koja zatvara zvanični deo albuma – ili njenu orkestralnu verziju, koja je smeštena na sam kraj albuma kao bonus), zatim tu je obilje mid tempo rifova, začinjenih ritam sekcijom, tipičnih za ovu nišu metala i pevačica Timea koja se svojim mladim glasom savršeno uklopila u ovo ostvarenje, pokazujući svima svoj talenat i mogućnosti. Iskustvo koje sada stiče i koje će tek steći joj samo mogu pomoći da njen vokalni izražaj bude još konkretniji, jači, stabilniji i uverljiviji.

symphonic-destiny-2015

Šta bismo mogli zameriti ovom ostvarenju? Pa, kao što je to boljka mnogih drugih bendova koji hode stazom koju je utabao Nightwish i ovde je glavni problem uska žanrovska pozicija i ponavljanje toliko toga što je svako ko iole sluša metal već čuo mnogo puta. Stoga bih i ovom prilikom izdvojio pesme koje najviše odudaraju od armiranih podžanrovskih šablona, a to bi mogle biti „Witch’s Cottage“ i „Ghost Town“, koje svojom spooky atmosferom dodaju po koji začin iz King Diamondove kujne. Takođe, obratite pažnju i na power baladu „Well of Souls“.

Jedna od zamerki koju smo imali prošli put – kucan bubanj, na ovom izdanju je uklonjena, a bend je kompletiran (Atila Nemet – Amentes/Nevergreen), te se nadam da će publika imati prilike da ih čuje negde uživo (neke svirke već su u najavi), iako svi živimo u za metal i uopšte za bilo kakvu alternativnu muziku i umetnost nesrećnom okruženju i sistemu u kojem su bilo kakve vrednosti strane i nepoželjne.

Album je za sada dostupan samo digitalno, i to putem servisa iTunes.

Spisak pesama:

1. The Beginning of an Adventure
2. Compass of Fate
3. Light in the Darkness
4. The Magical Sphere
5. Wayfarer
6. Garden of Eden
7. Voice of Temptation
8. Witch’s Cottage
9. Ghost Town
10. Well of Souls
11. The Fountain of Eternal Life
12. Love (Acoustic Version)
13. The Fountain of Eternal Life (Orchestral Version)

Symphonic Destiny - The Fountain of Eternal Life
Produkcija85%
Originalnost62%
Vizuelni identitet81%
Uverljivost85%
78%Finalni utisak

Komentari