Ako možete u isto vreme da slušate Slayer i recimo, Suicidal Tendencies – Trash Union je priča za vas

Trash Union, dobro poznata i tvrdoglava underground ekipa iz Zrenjanina, odnosno nekadašnjeg Petrovgrada kako sami vole istaći, objavila je izdanje u vidu EP-a Gone For Good. Nakon nekoliko demo snimaka i dva dugosvirajuća albuma, novi EP donosi pet numera sa skoro pola sata materijala, što znači da su pesme u proseku trajanja od oko pet minuta, što svakako nije standardno za jedan brzi thrash/crossover/hardcore sastav, no, zašto sve mora biti “po knjizi“?

Trash Union postoji od kraja devedesetih i kroz sve ove godine, prešao je dug put. Od modernijeg, “džamperskog” metal/hardcore/hip-hop zvuka, koji je u to vreme gajio skoro svaki zrenjaninski bend, zatim kroz nešto konkretniju, iskreniju ’80/’90 – hardcore/crossover/thrash priču koja se provlači godinama, pa čak do southern/stoner uticaja i brda gitarskih solo deonica koje itekako možemo čuti na ovom CD-u. Možda vam zvuči konfuzno, ali ova petorka to lepo rešava, pa su svi pomenuti pravci i podpravci doista lepo upakovani i odaju jednu jasnu i realnu sliku Trash Uniona u 2015. godini.

thrash-union-2015

Produkcija je vrlo dobra i kristalno jasna, sem bubnja, odnosno “rajd” činele koja pomalo kvari utisak, ali je to detalj koji treba zanemariti, jer je ceo EP sam po sebi vrlo dobro osmišljen i usnimljen.

Ako možete u isto vreme da slušate Slayer i recimo, Suicidal Tendencies – Trash Union je priča za vas!

Spisak pesama:

1. Red Scope
2. Living Creatures
3. Live My Life
4. We Paid the Price
5. Gone

Trash Union - Gone For Good
Produkcija75%
Originalnost80%
Vizuelni identitet91%
Uverljivost83%
82%Finalni utisak

Komentari