Sveukupni utisak je veoma pozitivan i Szikes predstavlja lepo osveženje na ovdašnjoj sceni

Vrlo simpatičan projekat nam dolazi iz Kanjiže: u pitanju je bend imena Szikes (u prevodu – Slatina) koji neguje instrumentalnu varijantu stoner/desert rock zvuka, dakle ukoliko ste pomislili na bendove tipa Karma to Burn, na prilično ste dobrom tragu.

Dakle, ovo je svirka kakva će vam odlično leći na ovo vrelo, letnje vreme i koja se može slušati u svako doba dana i noći. Ono što je interesantno u Szikes svirci jeste da su pesme prilično kratke za standarde ovog žanra – na ovom izdanju se nalazi pet numera koje ukupno traju 17 minuta, dakle nije ovde bilo preteranog improvizovanja niti dugačke razrade tema, nego su ideje dosta konkretno postavljene i pesme dobro znaju kuda idu.

Produkcijski, izdanje je na potpuno korektnom nivou – boja zvuka je adekvatno izabrana i sasvim je prikladna stilu svirke koji je ovde prikazan. No, ono što posebno privlači pažnju jeste odličan omot koji čini kompletan ugođaj još boljim. Odrađen sasvim u skladu sa aktuelnim trendovima u ovom pravcu, ovaj artwork će sigurno skrenuti na bend još nekoliko radoznalih pogleda više, a to je nešto što nikada ne može da škodi.

Sveukupni utisak je dakle veoma pozitivan i Szikes predstavlja lepo osveženje na ovdašnjoj sceni, tako da i očekivanja za budućnost ostaju velika, jer se čini da ono najbolje od njih tek predstoji.

Spisak pesama:

1. Ursa
2. Bestia
3. Beavatás
4. Agyarak
5. Délibáb

Szikes - Szikes
Produkcija70%
Originalnost60%
Vizuelni identitet90%
Uverljivost80%
75%Finalni utisak

Komentari