Ono što im može doneti dodatnu publiku i interesovanje (barem u Novom Sadu) je iznenadni raspad saboraca Concrete Sun, a voleo bih da još malo porade na aranžmanima, te da i ostale pesme budu “hitičnije” poput “Truth on a Cold Plate”

Novosadski bend Northern Revival ste do sada sigurno zapazili, ponajviše jer su koncertno vrlo aktivni, kako na domaćem terenu, tako i u regionu, a znamo ih i kao pokretače Ass Kicking festivala. Momci napokon skupiše singlove koje su objavljivali tokom protekle dve godine i zapakovaše u dvadesetominutni EP koji je pred nama.

Novosađani neguju stil koji je, pored ekspanzije thrash metala, sve više rasprostranjen na ovim prostorima, a to je (pogađate) southern i stoner rock/metal. Dakle južnjačka varijanta omiljenog nam muzičkog žanra. Ne previše originalno, ali veoma zahvalno za izvoditi uživo, u šta sam se više puta uverio.

northern-revival

Down, Black Sabbath, Corrosion of Conformity, oni su manje-više inspiracija gotovo svim bendovima ovakvog zvuka, te ni ovde nema izuzetka. Materijal koji predstavlja prvih nekoliko godina rada zabeležen je u studiju Piknik u Novom Sadu, sa pomalo tanjom, ali veoma živom produkcijom, dok je bonus numera snimljena u studiju MusiX u Zrenjaninu i ovde je dobar potez odvojiti je od ostalih jer je produkcijski na mnogo nižem nivou. Ono što im može doneti dodatnu publiku i interesovanje (barem u Novom Sadu) je iznenadni raspad saboraca Concrete Sun, a voleo bih da još malo porade na aranžmanima, te da i ostale pesme budu “hitičnije” poput “Truth on a Cold Plate”.

Kako bilo, vreme je pred njima, pa ostaje da vidimo šta će se dalje dešavati, a vi ih obavezno proverite, ako već niste.

Spisak pesama:

1. Truth on a Cold Plate
2. Breeze of Northern Winds
3. Hungry Sky
4. Square With the House of God
5. Tides That Bind (Bonus)

Northern Revival – Mouth Full of Dirt
Produkcija75%
Originalnost68%
Vizuelni faktor78%
Uverljivost64%
71%Finalni utisak

Komentari