Album obiluje hitičnim i horskim deonicama, catchy gitarskim melodijama, ritmičkom power metal kanonadom i preporučujem ga svima koji vole melodičan metal

  • Žanr: Heavy/Power Metal
  • Izdavač: Samoizdanje, 2015.
  • Web: Facebook
  • Piše: Aleksandar Stojković

Sremskomitrovačka heavy/power četvorka nam stiže sa debi albumom Power of the True Endless Love, kojeg čini 10 kompozicija. Ono što je veoma zanimljivo, a tiče se ovog benda, je činjenica da su njegova okosnica – dve mitrovačke metal porodice – Živković i Geci, dok je na bubnjevima Mladen Todić.

Gitarista Milan – Žika Živković, prekaljeni metalac i pripadnik stare metal garde je svoju ljubav prema metalu preneo i na svoju decu – Mladena i Julijanu, koji su i gostovali na ovom albumu, Mladen je svirao gitarske deonice i pisao tekstove, a Julijana otpevala metaliziranu i sasvim cool obradu Anastacijinog hita – „Left Outside Alone“, a način na koji je to ekipa odradila me zaista obradovalo. S druge strane – otac i sin iz familije Geci – Tibor i Dalibor, bas i vokal/gitara, respektivno, su stalni članovi grupe i dokaz da iver ne pada daleko od klade, štaviše, slobodno mogu reći, Dalibor je svojim talentom nadmašio oca, jer nam je na ovom albumu pokazao da je kompletan metal pevač – fascinantnog raspona glasa, izražajne boje i energije. Treba da nastavi da razvija i oslobađa svoj talenat, jer je svojom izvedbom dokazao da Mitrovica ima i u ovoj generaciji pravog metal pevača, koji ponosno nastavlja putem kojim hode Branko Badžić (srpski Plant, Bon Skot i Ozi u jednom grlu) i Miloš Krsmanović (koji je inače sa starijima iz ove dve porodice činio bend Alma Mons).

amorsarrows01

Što se stila Amor’s Arrowsa tiče, oni se vode oprobanim i poznatim načelima koja je definisao Helloween, te na albumu možemo čuti mnoštvo gitarskih deonica u fazonu Hansen/Weikath, uz primese Edguy, Stratovarius, ili ako hoćete – Chroming Rose. Naravno i ritam sekcija upotpunjuje tu atmosferu, dok glasovi variraju između registara i tehnike kakvu poznajemo kod pevača kakvi su Bruce Dickinson, Fabio Leone, Michael Kiske, Tobias Sammeth ili Timo Kotipelto, uz po koji Halford scream, ali sve ipak propušteno kroz specifičnu Daliborovu boju, tako da ovde nikako ne možemo govoriti o jednodimenzionalnom ili klon glasu.

Ono što moram da zamerim jeste izgovor (svi tekstovi su na engleskom), na tome bi trebalo da se radi ubuduće, kao i na tekstovima, uostalom, jer je šteta da neka loše izgovorena reč ili gramatička greška kvare utisak o zaista kvalitetnom vokalu. Takođe, smatram da bi sledeći put trebalo više uložiti u produkciju – album je, kako mi se čini, sniman u maltene kućnim uslovima, u skromnoj produkciji, a da bi se dobio pun efekat i igralo na širem terenu od lokalnog, potrebno je da i produkcija bude bolja. Uostalom, poslednja pesma, za koju znam da je snimana u ozbiljnijem studiju, potvrđuje ovu konstataciju i žao mi je što i ostatak albuma nije snimljen bar u istim uslovima.

Sve u svemu, ovaj album obiluje hitičnim i horskim deonicama, catchy gitarskim melodijama, ritmičkom power metal kanonadom i preporučujem ga svima koji vole melodičan metal.

Spisak pesama:

1.  Last Song For You
2. Memories
3. Air Of Love
4. Away With You
5. Parallel Lines
6. The Materialist
7. Left Outside Alone
8. Power Of The True Endless Love
9. Mountain Waters
10. Eden Of Her Heart

Amor's Arrows - Power of the True Endless Love
Produkcija70%
Originalnost75%
Vizuelni faktor75%
Uverljivost90%
78%Finalni utisak

Komentari