Ako volite djent, prelepe melodije, clean vokal u refrenima – BCE je pravi izbor za vas

  • Žanr: Modern Metal/Djent
  • Izdavač: Miner, 2014.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Ovih simpatičnih Kragujevčana se možda i sećate, nekada su svirali pod imenom From My Cold Dead Hands, 2012. su ga promenili u Black Crown Empire, ali je sa imenom, došlo i do promene muzičkog žanra, pomerajući se sa klasičnog, prežvakanog metalcore zvuka na moderni metal, sa vrlo jakim uticajem djenta (naravno, metalcore je i dalje tu u momentima).

Moram priznati da mi se ova kombinacija mnogo više dopada i da je My Name is War sasvim dobar album, koji će (nadamo se) uspeti da dođe do večeg broja slušalaca, jer je konkurencija danas veća nego ikad. Na hiljade (žanrovski sličnih) izdanja svakog dana nikne na internetu.

blackcrownempire2014

Black Crown Empire svakako imaju potencijala, pesme su lepo struktuirane, sa par opakih hitova. Posebno mi se sviđa gitarski duo Wookey – Adammache, dok ni ostali ne zaostaju. Ako volite djent, prelepe melodije, clean vokal u refrenima – BCE je pravi izbor za vas. Produkcija je odlična i kristalno jasna, sem bubnja koji je „otkucan“, pa (mi) malo kvari celokupan utisak. Takođe, dobar deo materijala je spojen, ali na CD-u postoji pauza, pa i to kvari doživljaj.

Na kraju bih pohvalio i omot/artwork za koji je bio zadužen Stefan, inače pevač benda.

Spisak pesama:

1. Rise of Aurora (Intro)
2. Outbreak
3. The Sentinels
4. Payback’s a Bitch
5. The Conflict
6. Intermezzo
7. Bleed You Out
8. Cerebrus
9. The Oath
10. 23 Knives to the Back
11. Monumental

Black Crown Empire – My Name is War
Produkcija81%
Originalnost73%
Vizuelni faktor93%
Uverljivost78%
81%Finalni utisak

Komentari