Noesis je spektar muzičkih žanrova i dobrih rifova i verujem da će se svako pronaći u istom, pogotovo ako vam nisu strani progressive, nu, grunge i alternative metal

  • Žanr: Tango Metal
  • Izdavač: Miner, 2014.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Noesis je bez sumnje album koji se čekao, pa, mogu slobodno reći – godinama. I da li je bilo vredno čekanja? Svakako da jeste i zato im (ovog puta) opraštamo na poprilično sporoj realizaciji. Nije lako imati bend u Srbiji, pa im nećemo mnogo zameriti, već ćemo naglasiti da su se momci potrudili da smisle/snime nešto sasvim novo i osvežavajuće na domaćoj, pa i ex-YU sceni. Nišlije žanrovski nije lako kategorisati, što nije ni toliko bitno; uostalom, već na početku recenzije vas pozivam da pod obavezno poslušate ovo ostvarenje!

Jedanaest numera, zaista ujednačenog kvaliteta, spakovanih u nešto manje od sat vremena, pružiće vrhunsku zabavu vašim ušima, a ono što svakako odskače, naravno u pozitivnom smislu, je izuzetan vokal (i sam način izvođenja, pevanje, žviždanje, naracije…) Miodraga Brankovića, koji usled spleta okolnosti, više nije u postavi Styptica, što mi je u ovom trenutku razočaravajuće i nezamislivo, ali da ne grešim dušu, novog pevača još uvek nisam imao prilike čuti. Bolje bi (mu) bilo da je dobar! Noesis je spektar muzičkih žanrova i dobrih rifova i verujem da će se svako pronaći u istom, pogotovo ako vam nisu strani progressive, nu, grunge i alternative metal.

Produkcijski na nivou (beogradski studiji Devotion i Underground), materijal zvuči živo, nikako sintetički, što je veliki plus. Svojevremeno je bilo najavljivano da će Noesis dobiti i brata blizanca koji će „pevati“ (biti snimljen) na maternjem, ali izgleda ništa od toga. Očekivao sam “U smeru kazaljke” („Clockwise“) bar kao bonus na ovom izdanju, jer je po mom mišljenu to jedna od najboljih “domaćica” u poslednjih desetak godina, no nažalost, za istu ovoga puta nije bilo mesta.

U svakom slučaju, čekanju je došao kraj, pod hitno nabavljajte ovaj album, a mi koji smo ga “prostudirali”, već pucamo na nešto novo. Kažu iz benda – biće uskoro!

Spisak pesama:

1. Someone Inside
2. Picture of a Sound
3. Symmetry
4. Clockwise
5. Doesn’t Feel Right
6. Dyeing Life
7. Wash
8. Undermine
9. Tone
10. Killing Time
11. Denial

Styptic - Noesis
Produkcija89%
Originalnost92%
Vizuelni faktor74%
Uverljivost86%
85%Finalni utisak

Komentari