Bez sumnje, ovo je odličan prvi korak na, nadam se, dugom putu koji je pred ovim bendom

  • Žanr: Symphonic Metal
  • Izdavač: Samoizdanje, 2014.
  • Web: Symphonicdestiny.com
  • Piše: Aleksandar Stojković

Temerinski symphonic metal kvartet Symphonic Destiny je novo ime na domaćoj metal sceni i ovaj put nam se predstavljaju debi EP-jem Midnight koji sadrži tri kompozicije, ukupnog trajanja oko 12 minuta.

Muzički i stilski, Symphonic Destiny ne odudara od predstavnika žanra kojem pripada. Melodije, harmonije, ritmovi, celokupan ambijent i atmosfera podsećaju na Nightwish začinjen, recimo, nečim nalik na After Forever, a od bendova s domaće scene na Heaven Rain (album Second Sun), s tim što vokali (na svu sreću) nemaju ništa zajedničko sa Tarjom i celom (kvazi) operskom frontwoman pričom.

symphonicdestiny01Pevačica Timea ima zanimljiv vokal velikog potencijala, što se može čuti i u višeglasjima u pesmi „Nightmare“, te je moj savet da nastavi sa istraživanjem u okviru stila u kojem se odlično snalazi i da se ne libi da ide do maksimuma svojih mogućnosti – bilo da je u pitanju raspon ili izražajnost pevanja.

Naslovna numera – „Midnight“, je u rangu hitova ovog podžanra – melodična, catchy, prijemčiva na prvo slušanje i otvara vrata široj slušalačkoj populaciji. Jasni i pametni aranžmani i čista produkcija i zvuk upotpunjen prisustvom (virtuelnih) gudačkih instrumenata, orkestracija i hora, te naracije, što sve uz osnovne (živo odsvirane, minus kucani bubnjevi koje bi ubuduće ipak trebalo snimati i što je bend, koliko vidim, već uvažio) instrumente upotpunjuje ovaj EP te ga se ne bi postideo ni neki afirmisan skandinavski bend.

Bez sumnje, ovo je odličan prvi korak na, nadam se, dugom putu koji je pred ovim bendom.

Spisak pesama:

1. Midnight
2. Nightmare
3. Homecoming

Symphonic Destiny - Midnight
Produkcija85%
Originalnost60%
Vizuelni faktor80%
Uverljivost75%
75%Finalni utisak

Komentari