Beskompromisno, čvrsto, nabadački i svakako brzo, u nešto više od pola sata, Nišlije dokazuju da opako vladaju instrumentima, kao i to da je ova priča jednostavno stvorena za lajv izvođenja

  • Žanr: Hardcore / Beatdown / Metal
  • Izdavač: Good Life Records / Tribal Rajber, 2014.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Suffering’s the Price je hardcore / beatdown / metal bend iz Niša koji postoji i radi od 2011. godine i nastao je na pepelu sastava Bitumen. Skull Tower (inspiracija verovatno u Ćele kuli) je debitantski album koji su uspeli izdati u inostranstvu i to za renomiranu kuću Good Life Records, u kojoj su imena poput Nasty, 25 ta Life, 100 Demons, dok je naše tržište pokrila etiketa Tribal Rajber.

sufferingstheprice01Dakle, kao što navedoh, StP gruva hardcore i to onaj žešći, što je mene (svakako) kupilo na prvu loptu. Beskompromisno, čvrsto, nabadački i svakako brzo, u nešto više od pola sata, Nišlije dokazuju da opako vladaju instrumentima, kao i to da je ova priča jednostavno stvorena za lajv izvođenja, dok je produkcijski za nijansu slabija. Da se razumemo, nije produkcija Skull Towera toliko loša (ok, one eksplozije na brejk delovima malo iritiraju, a pritom su i lošije odrađene), ali fali dosta da vas materijal pljusne posred lica. No, kao što rekoh, ovo je definitivno koncertni bend, te ako imate prilike, obavezno ih proverite.

Slučajnost ili ne, kao i u malopre recenziranom niškom bendu Limbo, i Suffering’s the Price su uvrstili numeru na srpskom jeziku („Moj svet“), te i obradu sastava Shattered Realm („The World is Mine“), a možemo čuti i gusle!

Nakon izlaska albuma, Suffering’s the Price su izdali i split CD, zajedno sa Delate, Cut Off i Brainwashed, gde su predstavili tri nove numere. Obavezno obratite pažnju na budućnost domaćeg hardcorea.

Spisak pesama:

1. Suffering’s the Price
2. Big Mouth
3. When it’s Time
4. Interlude
5. Moj svet
6. Final Judgement
7. Echoes
8. The Dark Age
9. Cut Off That Bound
10. This World is Mine (Shattered Realms)

Suffering's the Price - Skull Tower
Produkcija65%
Originalnost69%
VIzuelni faktor85%
Uverljivost76%
74%Finalni utisak

Komentari