Limbo je izbacio sasvim solidan materijal koji će, nadamo se, stići do većeg broja ljudi, te momcima obezbediti svirke po celoj državi i uzdrmati pomalo usnulu nišku scenu

  • Žanr: Metal
  • Izdavač: Samostalno, 2014.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Bez neke pompezne najave, niški sastav Limbo došao je do albuma prvenca, koji je kršten imenom Run Away, a na istom se nalazi devet numera, trajanja nešto više od fudbalskog poluvremena. Iskreno, moram priznati da se sa Limbom ranije nisam susretao, te je mojim ušima ovo bilo premijerno slušanje. Nisam znao ni koja me podvrsta metala očekuje, što je još više učinilo da se udubim u sam materijal.

Da li je ovo nešto novo i pomalo drugačije na našoj sceni? Moram priznati da jeste. Limbo jesu u osnovi metal bend, ali ovde definitivno možemo čuti da imaju jaku rock osnovu, kao i punk/thrash/heavy/speed brzinu, sa sve harsh vokalom Vladimira Stojanovića.

Na Run Awayu su predstavili dosta dobrih rifova, koji su glavno oružje ovog sastava. Ipak, nemojte ovde očekivati tehnikalije, sve je ipak u starom, stara škola-retro zvuku, možda i iz zlatnih dana metala. U pesmama možemo čuti i nekoliko akustičnih pasaža, što se savršeno uklopilo u same aranžmane. Pesma „Mali ljudi“, napisana je i otpevana na našem jeziku, dok su za obradu odabrali „So What“, sastava Anti-Nowher League i tu je recimo mogla da se nađe neka druga kompozicija, jer ovu definitivno znamo i od drugih bendova. Produkcija na mestu, za istu je bio zadužen Gos’n Bandar, a svaka čast i na profesionalno odštampanom omotu koji sadrži i booklet sa tekstovima.

Da zaključimo, Limbo je izbacio sasvim solidan materijal koji će, nadamo se, stići do većeg broja ljudi, te momcima obezbediti svirke po celoj državi (za početak) i uzdrmati pomalo usnulu Nišku scenu. Bend je u potrazi za izdavačem, te ako možete pomoći oko toga, pišite na: limbotheband@hotmail.com.

Spisak pesama:

1. Can’t Take It
2. Disobey
3. You Are Here
4. Mali ljudi
5. Screaming Angels
6. Walls
7. Run Away
8. Pain
9. So What (Anti-Nowhere League)

 

Limbo - Run Away
Produkcija70%
Originalnost72%
Vizuelni faktor75%
Uverljivost66%
71%Finalni utisak

Komentari