Iako su sve asocijacije okrenute ka nekom patološkom goregrindu, muziku bih okarakterisao kao eksperimentalni death/gore metal

  • Žanr: Death / Gore Metal
  • Izdavač: Samoizdanje, 2002.
  • Web: –
  • Piše: Darko Živković

Uf… Šta reći o definitivno najbolesnijem (u svakom pogledu) domaćem snimku za sada? Pre, svega, kako i ne bi bio bolestan kad je Pathological Splatter projekat Morbida i Bebca iz grindcore sastava Analni Karakter, Blaže (M.A.D:Goya) i Krsmana (The Smrads)? Koliko se sećam, projekat se zvao The First Pathological Soul Stadium, ali je kasnije ime promenjeno.

Po nazivu benda, a i pesmama, možete zaključiti da se ovde radi o veoma okrutnom sastavu. Ipak, iako su sve asocijacije okrenute ka nekom patološkom goregrindu, muziku bih okarakterisao kao eksperimentalni death/gore metal. Ono što mi se posebno sviđa su pre svega Morbid-ovi rifovi. Njegov način „trzanja“ gitare je zaista dobar. Takođe, ono što morate zapaziti kada preslušavate ovaj CD su čak četiri različita vokala (Bebac, Blaža, Krsman i Morbid), koji jedan drugog nadopunjuju veoma bolesnim i krvavim tekstovima, koji su u gore stilu, ali veoma realni. Bubnjeve je odsvirao Toma (takođe bubnjar M.A.D:Goya), koji je gostovao na ovom albumu. Album je snimljen u kućnom studiju Morbus u Novom Sadu, a vokali u Haunted House u Rumi. Produkcija nije baš nešto čime se ovaj bend može pohvaliti, ali šta je tu je… Ne mogu, a da ne pomenem i odlične introe između pojedinih pesama. Ovakvi tipovi introa su nešto što nijedan bend slične orijentacije ne sme izostaviti. Pesme koje su na mene ostavile najbolji utisak su ‘Tenton Killing Machine (Satisfying Pathological Dismemberment)’ i ‘Celestial Waste/Death Certificate’.

Mislim da sam sve rekao tj. napisao. Pathological Splatter trenutno traži izdavača i radi na spotu (?!?), pa ako je neko zainteresovan da objavi 14 kompozicija brutalnosti na jednom mestu, neka kontaktira bend.

Spisak pesama:

1. Intro M.S. – Man Slaughter
2. Aggressive Suicide (Tentamen Suicidii)
3. Tenton Killing Machine (Satisfying Pathological Dismemberment)
4. Fallen Child In Rot And Gore
5. A New Form Of Hell
6. Baptized From Surgery Hand
7. Alone In The Dark – Cardiomasturbation
8. Vision Conquered Mind – Mary Wept
9. Death’s Embrace
10. Vomit Through Navel – Deadly Dynamics
11. Bass-Penetration
12. Speared (To My Beloved.)
13. Celestial Waste/Death Certificate
14. Suicidal Bloodbath

Komentari