Preslušavanjem starih albuma kultne grupe Fear Factory (Soul of a New Machine i Demanufacture) otkrio sam da je većina materijala totalno maznuta (da, dobro ste pročitali) tj. bukvalo su skinuti semplovi i samo je ubačen drugi vokal i bubanj

  • Žanr: Death / Grind Metal
  • Izdavač: Doomsday, 2002.
  • Web: –
  • Piše: Darko Živković

Ovaj sastav dolazi iz Niša. Osnovani su 2000. godine, kada su i objavili svoj prvi album Soon? za Rock Express Records. Ceo album je posvećen bivšem predsedniku Jugoslavije, Slobodanu Miloševiću, a i sam album je izašao na dan njegovog hapšenja. Iz ovoga saznajemo da se radi o političkom sastavu. Možda bi najbolji naziv glasio Political Death Holocaust. Elem, da se vratimo još malo ma istorijat. Početkom ove godine su izbacili mini CD naziva Politicians, na kome se nalazi devet numera (u trajanju od devet minuta!). To su u stvari numere sa prvog albuma, samo malo prearanžirane i ubrzane. I evo, sad sam dobio novi album naziva Social Disaster.

Na prvo slušanje, vidi se da je Cobi’s Death mnogo napredovao i sada je sama svirka mnogo oštrija i preciznija. Bendu se pridružio još jedan član i to se naravno odmah primećuje. Bubnjevi su opet semplovani (jer ne mogu da nađu bubnjara koji bi svirao ovako nešto), ali mnogo bolje nego ranije. E, sad ono glavno. Preslušavanjem starih albuma kultne grupe Fear Factory (Soul of a New Machine i Demanufacture) otkrio sam da je većina materijala totalno maznuta (da, dobro ste pročitali) tj. bukvalo su skinuti semplovi i samo je ubačen drugi vokal i bubanj. Stvarno glup i sramotan potez. Oni planiraju da ovo izdaju u inostranstvu? Sve što mogu da dobiju je samo tužba zbog povrede autorskih prava! Što se samih tekstova tiče, oni su i ovog puta politički i Cobi’s Death se obrušava na sadašnju vlast (pogledaj spisak pesama), a za sledeću godinu pripremaju i turneju po Srbiji koju će nazvati Live Existance 2003.

I dalje ne mogu da verujem da se ovakve stvari rade. Najbolje je da nabavite ovaj materijal i poslušate sami o čemu se radi… Momci, što vam je ovo trebalo?

Spisak pesama:

1. Warning ’02
2. D.O.S.: Dying Of Serbia
3. Emptiness
4. Social Disaster
5. Existance
6. Pink Shit
7. Broken People
8. Second Hand Society
9. Fucked Up Youth
10. Grindcore Maniacs: Foolin’ Around Mix

Komentari