Auroru karakteriše odlična atmosfera, kojoj najviše doprinosi predivan glas pevačice Milice, koja je posao odradila perfektno

  • Žanr: Gothic Metal
  • Izdavač: CCP Records, 2001.
  • Web: Diluvium.net
  • Piše: Nebojša Lakić

Evo nam konačno i jednog pravog gothic metal sastava a la The Gathering/Lacuna Coil. Da, upravo tako, bend crpi inspiraciju iz najboljih ostvarenja kultnog holandskog sastava The Gathering (period Mandylion/Nighttime Birds). No naravno, Diluvium zvuči veoma originalno, i to što neki delovi podsećaju na pomenuti sastav može biti samo plus.

Ovaj niški bend je u startu bio konkretan sa onim što želi, a to je izdavanje albuma u inostranstvu. Za njih sam čuo tek nakon objavljivanja ovog albuma za austrijski CCP Records. Do tad, bend je bio praktično anoniman na domaćoj sceni. Kako saznajemo, Rock Express Records će u skorije vreme potpisati ugovor sa CCP-em, pa ćete onda posredstvom njih moći nabaviti ovaj fantastičan album (ali i albume naših bendova May Result, Stone to Flesh, Introitus).

Auroru karakteriše odlična atmosfera, kojoj najviše doprinosi predivan glas pevačice Milice, koja je posao odradila perfektno. Ako bih hteo bend sa ženskim vokalom, izabrao bih upravo ovakvu pevačicu. Takođe, klavijature upotpunjavaju zvučnu sliku, pa ćete uz ovaj album moći lepo da se opustite. Zaista je uživanje pustiti ga pred spavanje. Tekstovi su takođe emotivne prirode, a nakon slušanja prve pesme („Like a Saint in Velvet Rags“) i odmah za njom i sledeće dve („Your Last Appearance“ i „Our Sadness“, koja je i prvi singl sa albuma), nećete verovati da je u pitanju naš bend. Sve je tako profesionalno odrađeno, da ni jedan minus ne može da se pronađe (ako ćemo baš gledati mikroskopske nedostatke, postoji samo jedan – programiran bubanj. Verujem da bi se još više dobilo na prirodnosti zvuka da je snimljen uživo).

Reći ću još da su sve pesme na albumu odlične, i da je najbolje preslušavati ga u kompletu. Ako ovako zvuče i na bini, onda definitivno zaslužuju svetsku slavu.

Spisak pesama:

1. Like a Saint in Velvet Rags
2. Your Last Appearance
3. Our Sadness
4. Round’n’Round
5. This Usual Black
6. Release Your Heart
7. The Third Planet

Komentari