Snimljeno je osam autorskih numera sa introm, a muzika bi se mogla okarakterisati kao energični thrash/core metal sa malim uplivima američkog power metala, nu metala i što je najvažnije, srpskog etna

  • Žanr: Thrash / Core Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2002.
  • Web: Strikeback.9f.com
  • Piše: Darko Živković

Kao što (uglavnom) svaku recenziju započinjem malim osvrtom na sam nastanak benda, tako će biti i ovog puta, a detaljnije svakako možete pročitati u biografiji. Strikeback nam dolazi iz Kovina. U ovom malom mestu su oduvek egzistirali bendovi raznih muzičkih pravaca, pa tako i metala. Svi dobro znate da popularna Enjoy Sarma dolazi iz Kovina, a tu je i Ambush, čije vreme tek dolazi. Uglavnom, ovo je njihov drugi demo tj. prvi koji je snimljen u pravom studiju, ali nažalost, za samo jedan dan. I pored toga, produkcija nije baš toliko loša kako je Strikeback „reklamira“. Za nju je bio zadužen Bata Sarmesh (bivši bubnjar Enjoy Sarme).

Snimljeno je osam autorskih numera sa introm, a muzika bi se mogla okarakterisati kao energični thrash/core metal sa malim uplivima američkog power metala, nu metala i što je najvažnije, srpskog etna. Mnogi bendovi govore kako ubacuju naš etno u svoju muziku, a prilikom slušanja se ne primećuje. Kod benda Strikeback nije tako.

Kada sam prvi put čuo ovaj bend, pomislio sam (ma, mogao sam da se zakunem) da je ovde vokale odradio Drnje (ex Enjoy Sarma), ali prevario sam se. U vreme snimanja ovog demo snimka, on još uvek nije bio u bendu, tako da je vokale uradio gitarista Aleksandar. Skinuo je Drnjeta 100%! Znači, uglavnom je tu moćan, energičan vokal, a ima i dosta clean vokala koji pomalo kvare atmosferu u pesmama. Koliko sam čuo, oni se više neće koristiti.

Što se tiče pesama, izdvojio bih odličan „Intro“ (koji je odsviran), pa naslovnu numeru „World Of Lies“, kao i pesmu „Existance“. Neke od ovih numera možete pronaći na www.mp3.com/strikeback1, pa izvol’te poslušati!

Spisak pesama:

1. Intro
2. World Of Lies
3. Build My Sin
4. I Still Exist
5. Blood (The Love Song)
6. Existance
7. My Choice
8. Secret 2 U
9. Heads

Komentari