Svi znate da kod nas ima jako malo grindcore bendova koji bi mogli da nas predstavljaju napolju, a sada zaista mislim da bi Emetica to uspela da uradi

  • Žanr: Grindcore
  • Izdavač: Demo CD, 2002.
  • Web: –
  • Piše: Darko Živković

Svako ko pomno prati ovaj website, sigurno je na listi bendova naišao na sastav Emetica koji nam dolazi iz Kragujevca. Bend funkcioniše već više od dve godine i ovo je njihov prvi studijski demo snimak koji je zabeležen (čini mi se) u lokalnom studiju Češnjak, početkom 2002. godine. Kad smo već kod studija, moram pomenuti odličnu produkciju, što je veoma retko kod bendova ovakve orijentacije. A orijentacija je ultra brzi i brutalni grindcore, tačnije neka mešavina goregrind zvuka sa old school i new school grindcoreom. Ovako nešto nam je baš trebalo… Svi znate da kod nas ima jako malo grindcore bendova koji bi mogli da nas predstavljaju napolju, a sada zaista mislim da bi Emetica to uspela da uradi.

U muzici ima uticaja i death metala, pojavljuju se dva različita vokala (scream i „pitchshifter“ growl), a proizvodi ih jedan isti čovek po imenu Giza. Brzi rifovi pršte na sve strane dok bas gitara na ovom demo snimku nije baš nešto preterano izražena. Tekstovi su u porno/gore fazonu, i možete ih skinuti sa oficijelnog websitea.

Demo snimak traje otprilike isto koliko će vam biti potrebno da pročitate ovu recenziju – nekih 4 minuta. Poslednje vesti vezane za ovaj snimak su da će se on pojaviti kao diy split izdanje sa bendom Intakt.

Spisak pesama:

1. Sanguinem Menstruations Amicae Lambit Et Devorat
2. Dildo Arse Pumping
3. Porging

Komentari