Same pesme su uglavnom brze, mada ima i nekoliko sporijih delova i baš ti delovi mene lično malo podsećaju na rane radove norveškog Dimmu Borgira (For All Tid/Stormblast period), dok ostali deo materijala ima onu Darkthrone oštricu

  • Žanr: Black Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2002.
  • Web: –
  • Piše: Darko Živković

Srpska black metal scena se svakog dana sve više povećava i to je ono što nas sve raduje. Tome svedoči i prvi demo pančevačkog black metal benda All My Sins. Još ranije sam čuo za ovaj bend, ali sam da budem iskren, pomislio da njihov rad nije ozbiljan i kvalitetan. Onda mi je poštar dostavio The Night Sculptures…

All My Sins je relativno mlad sastav, koji se na ovom CD-u predstavio sa četiri numere u trajanju od nekih 20-ak minuta. E sad, što se same muzike tiče, napomenuo sam (par puta) da je u pitanju black metal i to onaj, da kažemo, primitivni, bez mnogo soliranja, klavijatura, ženskih vokala i ostalih stvari koje odlikuju „komercijalnije“ black metal bendove. Pesme su dosta dobre i zanimljive, a posebno mi se dopadaju interesantni rifovi koji se provlače nad ritam sekcijom koja uglavnom „zakucava“. Ono što se meni ne dopada i što bi trebalo da se ispravi su upravo solaže, kojih hvala Bogu, ima vrlo malo i čak mislim da one uopšte nisu potrebne, jer je struktura samih pesama veoma zanimljivo odrađena. Takođe mislim da su ovaj snimak mogli upotpuniti nekim introm, outrom i sličnim stvarima. Mislim da to nije teško uraditi. U tekstove nisam baš nešto upućen, ali znam da su inspirisani snagom noći, onda možete zamisliti o čemu govore.

Same pesme su uglavnom brze, mada ima i nekoliko sporijih delova i baš ti delovi mene lično malo podsećaju na rane radove norveškog Dimmu Borgira (For All Tid/Stormblast period), dok ostali deo materijala ima onu Darkthrone oštricu. Produkcija ovog demo CD-a nije baš preterano kvalitetna i iskreno se nadam da će sledeći put biti mnogo bolja. To je otprilike ono naše čuveno pravilo, koliko para – toliko muzike. Koliko sam uspeo da saznam, članovi All My Sinsa su najavili ponovno snimanje ovog materijala (sa verovatno još kojom numerom), sa naravno, kvalitetnijom produkcijom.

Sve u svemu, upravo ovakve bendove (koji pokušavaju nešto da urade na domaćoj black metal sceni) treba podržati i pomoći im da krenu pravim putem. Kad još spomenemo i to da su članovi u proseku 1984. godište, ne preostaje nam ništa nego da im poželimo sve najbolje na putu kojim su krenuli.

Spisak pesama:

1. Sword Of Damnation
2. Dark Putrid Mirror
3. All My Sins
4. In the Apocalyptic Dream She Arrived

Komentari