Jedno ostaje sigurno – ovi momci znaju šta rade i rade to dobro.

  • Žanr: Death / Core Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2001.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Ovo što imamo ovde je peti po redu (!) album benda Punished, koji nam dolazi iz Kraljeva. U pitanju je promo izdanje, koje se sastoji od nešto skraćenijih verzija pesama, koje će se kompletne pronaći na oficijelnom albumu, onoga dana kad on bude objavljen od strane još uvek nepoznatog izdavača.

Šta reći o ovom izdanju? Pre svega, ono definitivno konkuriše za jedno od najbolje produciranih domaćih metal albuma do današnjeg datuma. Gitare su moćne, vokal takođe, a bubanj prosto razara. Stil muzike bi se mogao uporediti sa Panterom, ali samo u određenim crtama (ne u Enjoy Sarma meri). Takođe, album je prepun iznenađenja i prevrata, pa tako u jednoj pesmi možete čuti violine („Nostalgia“), u drugoj harmoniku („Night of the Forgotten Times“), a u trećoj blackersko kucanje po dobošu, kao i blackish pevanje („Monstrous Warning“). Sve to daje određen šmek i svežinu, pa tako ovaj album odvaja od potpunog uticaja već pomenute Pantere. Na mene je najveći uticaj ostavila već spomenuta pesma „Nostalgia“, koja odudara od ostalih na albumu. Violine su na momente stvorile My Dying Bride atmosferu, a melodije su začaravajuće. Pesma je više u gothic/doom stilu nego u bilo kojem drugom.

Jedno ostaje sigurno – ovi momci znaju šta rade i rade to dobro. Godine i godine sviračkog i izdavačkog staža su iza njih, i mislim da je došlo vreme da okušaju sreću u inostranstvu. Imaju dobar album, i uz malo sreće, postiće ono što je san svakog ovdašnjeg benda. Samo napred!

Spisak pesama:

1. Pictures of a New World
2. Poison-pen Letter
3. Monstrous Warning
4. Sacred Cow
5. Nostalgia
6. Blood of the Cobblestones
7. Night of the Forgotten Times
8. Lotus-eater
9. United? Divided!
10. Swallowed Pride
11. Grafters
12. Light of a Trip

Komentari