Muziku nema potrebe preterano opisivati: ovde se nalazi sve što je inače zaštitni znak ovoga žanra – brzi gitarski rifovi, bubanj, growl i scream vokal, i tako od početka do kraja

  • Žanr: Brutal Death Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2001.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Heretical Guilt je ultra brutal technical death metal sastav iz Beograda, i ovo im je prvo full length CD izdanje. Na disku se nalazi ukupno osam pesama, a sam materijal datira još iz 2000, i ranije.

Muziku nema potrebe preterano opisivati: ovde se nalazi sve što je inače zaštitni znak ovoga žanra – brzi gitarski rifovi, bubanj, growl i scream vokal, i tako od početka do kraja. Produkcija je lošija strana ovog CDa (studio Bare), previše je garažna, iako se razume šta ko svira, ako se baš pažljivo sluša. Malo je teže razumeti vokale, tako da o tekstovima nema šta da se kaže. Prva pesma je intro, koji je preuzet iz filma Hellraiser 3. Nakon toga sledi možda najbolja pesma na albumu „Ill-Omen Glottis (Eve of Sodomy)“. Brz bubanj, režeće gitare, i vokali koji kao da dolaze iz najcrnjih dubina pakla. Sve to se nastavlja i u sledećim pesmama… Nisam imao prilike da vidim bend uživo do sad, ali verujem da daleko bolje zvuče na bini, nego što se to može zaključiti po ovom CDu.

U svakom slučaju, u pitanju je materijal koji je namenjen užem krugu publike, a takvi neka kontaktiraju bend i nabave ovaj materijal.

Spisak pesama:

1. Screams of Freezing Blood
2. Ill-Omen Glottis (Eve of Sodomy)
3. Hellstar Reflection
4. Vlkdrag (Return of the Haunted Cruelty)
5. Neronic Outburst
6. Profanus Infinitum
7. Distortion of Humanity`s Malodorous Face
8. The Final Deed: Sinking of Angels Into Oblivion

Komentari