Za prvi album – više nego dobro

Claymore je novo ime na srpskoj power metal sceni, sceni koja baš i nema nešto mnogo predstavnika… Ali, i na tom polju se nešto dešava. Sve je više bendova koji sviraju i blažu varijantu, melodični metal, sa čistim vokalima, slušljivim i lako pamtljivim melodijama, solažama… Upravo spoj svega toga je i lazarevački sastav Claymore, koji broji sledeće članove: Andrijana Gajić Dea – vokal, Vladimir Garčević Vlad – vokal, gitara, Nikola Đurđević Nick – gitara i Goran Garčević – bas, klavijature, bubanj.

Na albumu se nalazi devet pesama, snimljenih u kućnom studiju, što ublažuje potpun doživljaj prilikom preslušavanja. Meni, kao bubnjaru, zaista je teško slušati materijale gde je pomenuti instrument kompjuterski programiran. Ostalo je sasvim OK. Dea ima zanimljiv glas, a konačno da neka devojka kod nas izabere drugu varijantu pevanja osim soprana. Vladova izvedba je takođe više nego solidna, pesme su hitične, i sigurno će lako dospeti do srca power fanova na ovim prostorima. Posebno valja istaći da je ovo muzika koja će mnogo bolje da prođe prilikom živih nastupa benda.

Za prvi album – više nego dobro. Za sledeći – savetujem od sveg srca „živi“ bubanj, i malo više originalnosti. Samo napred!

Claymore – The First Dawn of Sorrow spisak pesama:

1. Prelude to the Sorrow
2. A Prophet’s Tale
3. Prince of Immortals
4. Crying Stars
5. Distant Worlds
6. Taste the Steel
7. Beyond the Wall of Sleep
8. Bard of Destiny
9. The Triumph

Komentari